23948sdkhjf

Tagpapnæse til to danske producenter

Nyheden om, at Konkurrencestyrelsen kræver Tagpapbranchens Oplysnings Råd (TOR) nedlagt modtages positivt hos Eurotag Danmark

Konkurrencestyrelsen har i to år arbejdet med en undersøgelse af, hvorvidt de to danske tagpapproducenter Icopal og Nordic Waterproofing (Det tidligere Phønix, red.) har udnyttet deres dominerende markedsposition i Danmark til at styre markedet via TOR, Tagpapbranchens Oplysnings Råd.

Af indstillingen fremgår det ifølge dagbladet Børsen, at man kræver TOR nedlagt med det samme, og at de to producenter kan se frem til en bøde. Indstillingen afventer nu Konkurrencerådets beslutning.

Tilsidesætter konkurrencen
Licitationen - Byggeriets Dagblad har tidligere beskrevet sagen indgående i flere artikler, og en af de, der hele tiden har været kritiske overfor de to producenters markedsdominans, er Eurotag Danmark A/S, som markedsfører det belgiske Derbigum i Danmark:

- Hvis man opfører sig ordentligt, så vil det gode sejre til sidst. Vi har altid stået for, at kvaliteten skulle være i orden, og som sådan har TOR jo måske haft sin gode side. Men hvis det viser sig, at man ved hjælp af TOR kan tilsidesætte konkurrencen, så skal der gøres noget ved det, siger direktør Peter Krantz fra Eurotag A/S til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Selv TOR godkendt
Peter Krantz har i eget firma mærket dominansen fra TOR, og har set sig nødsaget til selv at få godkendt en tolags SBS tagpapløsning fra Derbigum, for at kunne vokse tilstrækkeligt:

- Det skyldes, at vi ikke kan vokse nok med vores enkeltlags tagpapsystem, som ellers fungerer ganske udmærket, og kan godkendes uden problemer i de øvrige nordiske lande, for at nævne et eksempel, siger han.

Når det kommer til et muligt alternativ til TOR, så mener Peter Krantz:

- Det er virkeligt vigtigt at det bliver et uvildigt organ, med fuld gennemsigtighed og åbenhed, som kan genopbygge tilliden til branchen. Derfor skal det også være uden det persongalleri, som i det nuværende setup er sovset godt ind i de problemer, der viser sig at være, siger han med eftertryk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188