23948sdkhjf

Spildevandsledninger på tv-skærmen

Thisted Kloakservice vokser på tv-inspektion - spildevandsselskaber og forsikringsselskaber er de store kunder

Familievirksomheden Thisted Kloakservice oplever i stigende grad efterspørgsel fra kommunale spildevandsselskaber og forsikringsselskaber. Det sker blandt andet som en konsekvens af, at virksomheden for fire år siden meldte sig ind i Danske TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning, DTVK.

- Investeringen i tv-inspektion har vist sig at være det helt rigtige. Vi har aftaler med blandt andre Thisted Vand og Morsø Forsyning, hvor vi kører tv-inspektion efter deres vedligeholdelsesplaner samt kontrollerer de nye ledningsstræk, der bliver etableret, forklarer indehaver Bjarne Bloch, som har overtaget virksomheden efter sin far, i en pressemeddelelse.

Thisted Kloakservice beskæftiger i dag ni ansatte og har fem slamsugere og to tv-biler. Hovedområdet er udover tv-inspektion slamsugning og servicering af både private og offentlige kloaksystemer.

Forsikringsselskabernes krav
For medlemsvirksomhederne af DTVK er der en række krav, der skal opfyldes. Blandt andet skal tv-inspektionen udføres efter ensartede standarder, ligesom der stilles krav til udstyret, og til at tv-operatørerne skal være certificerede og efteruddannes løbende. Al tv-inspektion bliver indberettet og samlet i en database, og man skal være i stand til at rapportere digitalt til kommuner og forsyningsselskabers databaser.

- Vi mærker i stigende grad, at forsikringsselskaberne begynder at stille højere krav til tv-inspektion i forbindelse med skader på kloakker hos private. Vi har dokumentation på al udført tv-inspektion, så forsikringsselskaberne er sikret, at de ikke kommer til at udbetale erstatninger på et forkert grundlag, fortæller Bjarne Bloch videre.

Uvildig klageinstans vigtig
Thisted Kloakservice udfører forsikringsarbejde for selskaberne Thisted forsikring, Topdanmark, Codan og IF Skadeforsikring.

- Det er også vigtigt, at der samtidig er en professionel kontrolordning og organisation som DTVK, der står bag os i forbindelse med tv-inspektion. DTVK-medlemmer er underlagt en uvildig klageinstans, hvis der skulle opstå tvivlstilfælde med for eksempel bygherre. Det er med til at give tryghed for både bygherre og os som medlemsvirksomhed, siger Bjarne Bloch.

Tv-inspektion fylder i dag 20 procent af forretningen i Thisted Kloakservise, der i 2016 omsatte for 8,5 mio. kroner.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125