23948sdkhjf

Fokus på kerneaktiviteter redder Arkils første kvartal

Anlægsentreprenøren Arkil Holding A/S har taget hul på et nyt regnskabsår efter et mildt sagt miserabelt 2016, hvor store projekter kostede den børsnoterede anlægsentreprenør fra Haderslev dyre lærepenge. Og de første tre måneder af 2017 har da også givet fremgang.

- Første kvartal er begunstiget af et mildt vejrlig, som særligt i Danmark har betydet en højere aktivitet og indtjening. Det bidrager til den i forvejen forbedrede resultatudvikling, der er en følge af den fokuserede indsats på kerneaktiviteterne på tværs af forretningsområder, siger Arkils adm. direktør Jesper Arkil, i en fondsbørsmeddelelse.

Fravalg af store opgaver
Ikke mindst Banedanmarks ophævelse af en jernbanekontrakt på Østfyn som følge af store problemer på sporarbejder i pinsen sidste år gav Arkil ridser i 2016-regnskabet. 

Det betød, at Arkil sidste år omlagde sine danske aktiviteter og fravalgte store komplicerede totalentrepriser med en højere risikoprofil end koncernens øvrige projekter.

I stedet koncentrerede Arkil sig om sine kernekompetencer inden for blandt andet asfalt og veje, og det har givet pote i første kvartal af 2017.

Arkil formår at halvere det driftsunderskud på 67,5 mio. kroner, som entreprenørvirksomheden kom ud med i første kvartal sidste år, til nu at have et driftsresultat på -32,7 mio. kroner.

Samtidig har den milde vinter givet mere aktivitet, hvor omsætningen er øget fra 464,9 til 518,3 mio. kroner. Både asfalt- og vejserviceaktiviteterne er højere end sidste år.

De danske aktiviteter er præget af en god ordrebeholdning ved årets begyndelse, hvor Arkil i øjeblikket udfører tunneleringsarbejde på Damhusledningen i København, en motorvejsentreprise mellem Tvis og Aulum i Vestjylland og en opgradering og renovering af et kajanlæg på Frederikshavn Flådestation.

Aktivitet i udlandet falder
De udenlandske aktiviteter i blandt andet Tyskland, Irland og Sverige har realiseret en omsætning på 92,6 mio. kroner mod 104,3 mio. kroner i første kvartal sidste år, hvilket dog er som forventet.

Jesper Arkil er derfor også under et tilfreds med starten af 2017.

- I udlandet er aktivitet og indtjening på niveau med det forventede. Det er endnu for tidligt på året til at drage konklusioner for helåret, men faldet i statslige investeringer i infrastruktur forventes fortsat at presse aktiviteten, og der er i Tyskland desuden visse tegn på, at asfaltaktiviteten stagnerer. Alt i alt dog en rigtig god start på året, som underbygger de udmeldte forventninger om at levere en markant forbedring af indtjening og resultat i forhold til tidligere år, siger Jesper Arkil.

Arkil-koncernen forventer, at 2017 ender med en omsætning i omegnen af tre mia. kroner og et resultat før skat på mellem 60 og 90 mio. kroner.

Arkil Holding A/S (1. kvartal)
mio. kr. 2017 2016
Nettoomsætning 518,3 464,9
Resultat af primær drift -32,0 -67,5
Resultat før skat -32,7 -67,5
Periodens resultat -24,7 -51,2
Regnskabet blev afsluttet 31. marts 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.255