23948sdkhjf

E.On vinder udbud på ladestandere

Der er allerede opstillet 20 ladestandere langs motorveje. Nu skal energiselskabet opsætte 10 nye inden årets udgang

Trods et opbremset marked og kun 48 solgte elbiler i årets første kvartal, oplever energiselskabet E.ON et stigende behov for et mere udbygget ladenetværk, der forbinder de forskellige landsdele og skaber mulighed for langdistanceture i elbil.

Derfor har selskabet de seneste år udvidet det landsdækkende ladenetværk og opsat mere end 1.300 offentlige ladepunkter, der alle forsynes med certificeret strøm fra vedvarende energi.

Hurtigladerne
Har tre udtag: CCS, Mennekes type II og CHAdeMO
Har en kapacitet på 43 kW AC og 50 kW DC (afhængig af biltype)
Kan lade to biler samtidigt
Det tager 20-25 minutter at lade batteriet op til 80 procent
Kilde: E.ON

Nu har E.On vundet Vejdirektoratets udbud om at opstille 10 nye hurtigladere på rastepladser med servicestationer langs motorvejene i Nordjylland, Nordvestsjælland og Midt- og Østjylland.

I forvejen rummer motorvejsnettet ladestandere godt 20 steder. Med de nye ladestandere bliver netværket af lademuligheder på rastepladser altså markant udbygget.

- El-biler vil fylde mere og mere i fremtidens transport. Med flere ladestandere sat op på kommercielle vilkår langs motorvejene bliver det grønne transportsystem bundet bedre sammen, så det bliver nemmere for trafikanterne at tage el-bilen, når de skal på længere ture, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse.

Her skal de 10 nye hurtigladere stå
  • Hjallerup Øst - Frederikshavnmotorvejen 163, 9320 Hjallerup
  • Hjallerup Vest - Frederikshavnmotorvejen 164, 9320 Hjallerup
  • Vildmose Rasteplads Øst - Hirtshalsmotorvejen 77, 9382 Tylstrup
  • Vildmose Rasteplads Vest - Hirtshalsmotorvejen 74, 9382 Tylstrup
  • Springstrup Nord - Holbækmotorvejen, 4300 Holbæk
  • Springstrup Syd - Holbækmotorvejen, 4300 Holbæk
  • Kalbygaard Skov Nord - Silkeborgmotorvejen 242A, 8670 Låsby
  • Kalbygaard Skov Syd - Silkeborgmotorvejen 243B, 8670 Låsby
  • Søby Vest - Midtjyske Motorvej 135, 7400 Herning
  • Søby Øst - Midtjyske Motorvej 134, 7400 Herning
    Kilde: E.ON

Fintmasket net
Vejdirektoratet stiller arealerne på rastepladserne til rådighed via udbud. Her får private virksomheder mulighed for at byde ind på at etablere en forretning på de lokaliteter, som de anser som egnet til kommerciel drift af el-lastanderne.

- Vi oplever et stigende behov for et mere fintmasket hurtiglader-netværk fra vores kunder. Derfor er det et stort og vigtigt skridt, at vi nu kan opsætte 10 nye hurtigladere på strategiske og attraktive beliggenheder, som, vi ved, danske elbilister længe har efterspurgt, udtaler E.ON’s adm. direktør, Tore Harritshøj, i en pressemeddelelse.

Ladestanderne skal stå klar sidst på efteråret og vil kunne betjene alle de gængse typer el-biler på markedet, således at de tilgodeser så mange bilister med el-biler som muligt.

Læs mere om: E.ON
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14