23948sdkhjf

STB skal bygge boliger på betonfabrik

Unicons gamle fabriksgrund omdannes til boligområde som led i udviklingen af Roskildes Musicon-bydel.

Efter sommerferien går spaden i jorden til et byggeri med 62 ejerlejligheder i Roskildes nye bydel, Musicon.

KSE Ejendomme er bygherre på projektet, der er tegnet af Kullegaard, Svendborg Architects og Schønherr. STB Byg er valgt som entreprenør og har været med i processen gennem hele udviklingsforløbet.

- Samarbejdet har været i stil med tidligere partering forløb, så vi har i fællesskab arbejdet os frem til pris og løsninger fremfor udelukkende at finde løsninger ud fra en pris, som vi normalt gør i licitationer, fortæller adm. direktør hos STB Byg, Jens Winther.

”Bifaldet”, som projektet er døbt, opføres på den grund, hvor betonfabrikken Unicon tidligere lå.

Roskilde Kommune havde fra starten stillet høje og ambitiøse krav om bæredygtighed, markant arkitektur og gennemtænkt integration i den nye aktive og levende bydel – og det lever byggeriet op til, fortæller Jens Winther.

Hensigten er at skabe et moderne, urbant boligbyggeri i tæt samspil med nærområdet. Lejlighederne, alle med en eller flere terrasser, varierer i størrelse fra 78 til 135 m², mens penthouselejlighederne får arealer på 153 m². I en af bygningerne er den øverste etage reserveret til fælles faciliteter i bestræbelserne på at dyrke fællesskabet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094