23948sdkhjf

Bredt samarbejde giver de bedste løsninger

Tunstall er i fuld gang med at lave en opgradering af det eksisterende kaldeanlæg på plejecenter Hørgården. Det nye kaldeanlæg lagrer nu alle informationer, som kan trækkes ud og anvendes til statistik. Statistikkerne kan sige noget om, hvornår beboerne har mest brug for hjælp, så den daglige drift af centret kan optimeres. Det nye system giver også mulighed for samtale mellem beboer og personale gennem trådløse enheder, der sættes op i beboernes lejligheder. Personalet kan derfor berolige en beboer, der har bedt om hjælp, indtil en fagperson når frem. Det nye kaldeanlæg giver på den måde både tryghed for beboerne og for personalet.

Det nye anlæg er udviklet af Tunstall. Det er trådløst og bygget op omkring den nyeste teknologi. Det gamle anlæg på Hørgården var et kabelanlæg, som var mindre fleksibelt og mere sårbart overfor nedbrud.

 - Det nye system er trådløst, hvilket gør det meget fleksibelt. Hvis det vurderes, at en beboer ikke længere har brug for samtalefunktionen, kan enheden nemt flyttes over i en af de andre lejligheder, til en beboer der har mere behov for det, uden ekstra omkostninger for plejecentret, siger projektleder Jesper Løje fra Tunstall.

Det nye anlæg er udviklet specielt til Hørgården. Tunstall udvikler altid kundespecifikke løsninger, som imødekommer brugerens behov. I udviklingen af anlægget til Hørgården har Tunstall arbejdet tæt sammen med plejepersonalet på stedet, som blev involveret allerede i tilbudsfasen.

- De har en dygtig superbruger derude, som vi har haft et rigtigt godt samarbejde med. Han kendte personalets arbejdsgange, så vi kunne tilpasse systemet til dem. Vi har så meget udstyr, som kan gives til de forskellige brugere, så den viden personalet ligger inde med er meget vigtigt for at få det bedste slutprodukt, siger Jesper Løje.

Ud over kaldeanlægget er beboerne også udstyret med en lille alarmsender, de kan trykke på, hvis de behøver hjælp. Når en beboer trykker på alarmsenderen, kan personalet se beboerens navn, lokation og bolignummer på deres trådløse telefoner. Alarmsenderen fungerer også som sikkerhedskontrol. Alle udgangene på plejecentret er sikret, og hvis en dement beboer forsøger at forlade centret, sender alarmsenderen et signal til personalet. Dermed kan personalet gå ud og hente den demensramte tilbage fra sin ”udflugt” – helt udramatisk.

  • Tunstall udvikler og leverer løsninger til sikring og kommunikation indenfor sundheds- og omsorgsområdet. Løsningerne omfatter:
  • Alarmsystemer og kaldeanlæg til plejecentre
  • Kommunikation og personsikring til hjemmeplejen
  • Rådgiving omkring it-løsninger i plejesektoren
  • Telemedicin
  • Bemandet tryghedscentral – også for private
  • Overfaldsalarmering
  • Sikring af demente
  • Tunstall A/S er en del af Tunstall Nordic, som er en del af Tunstall Group – med hovedafdeling i England
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125