23948sdkhjf

Renovering fremtidssikrer boliger i Svendborg

Hansson & Knudsen skal stå for renoveringen af 250 lejligheder og byggeri af nyt fælleshus

Renovering og fremtidssikring af 250 lejligheder under Boligselskabet BSB Svendborg er begyndt, efter selskabet i starten af maj underskrev kontrakten på hovedentreprisen til 206 mio. kroner med entreprenørselskabet Hansson & Knudsen A/S fra Odense.

Entreprisen omfatter renovering af 250 lejligheder og opførelse af et nyt fælleshus på 330 kvm.

Flere af lejlighederne gøres større; nogle bliver tilgængelige for gangbesværede og får elevator; alle boliger får nye køkkener og badeværelser samt adgangskontrol til alle opgange.

Færdig i 2019
- Der har været et godt samarbejde med Svendborg Kommune om projektet, og der er givet det nødvendige politiske tilsagn i august 2016. Beboerne har siden helhedsplanen blev vedtaget i 2015, deltaget meget aktivt i planlægningen af boligernes indretning, og har været positive overfor den genhusningsplan, der er ved at falde på plads, siger Hans Sørensen, projektleder hos Domea.dk, som er bygherrerådgiver på projektet, i en pressemeddelelse.

Hansson & Knudsen A/S har tidligere renoveret 486 boliger i Skovparken i Svendborg - og har i løbet af de seneste tre år renoveret hvad der svarer til ca. 2000 lejligheder. Renoveringen af afd. 7502, forventes færdig i løbet af 2019 og vil koste i alt kr. 268 mio. kroner.
brahe

Støtte fra Landsbyggefonden
Landsbyggefonden har sagt ja til at støtte renoveringen af afdeling 7502 beliggende Toftemarken/Klintemarken/Frilandsvej i Svendborg, da den ønsker at bidrage til at fremtidssikre boligerne og området bedst muligt.

Det betyder kort sagt, at hele boligområdet får et tiltrængt løft. Afdeling 7502 består i dag af 275 lejligheder. Ifølge helhedsplanen, som Rambøll står bag, skal nogle af lejlighederne sammenlægges, således at bebyggelsen i 2019 vil bestå af 250 lejligheder. Alle tage bliver udskiftet, og alle boliger får mekanisk ventilation, med indblæsning af forvarmet luft og udsugning.

Helhedsplanen indeholder også et nyt fælleshus, fælles for afd. 7502 og naboafdelingen 7504, Jægermarken.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157