23948sdkhjf

MT Højgaards indtjening falder i første kvartal

Omsætningen steg til gengæld 14 procent.

Entreprenørvirksomheden MT Højgaard øger omsætningen med 14 procent i de første tre måneder af 2017 til 1,7 mia. kroner på tværs af alle virksomhedens forretningsområder.

Det fremgår af MT Højgaards kvartalsregnskab, som er offentliggjort onsdag eftermiddag.

Til gengæld falder MT Højgaards indtjening som forventet i forlængelse af arbejdet på en række arbejder, som blev reguleret i 2016.

Driftsresultatet lander således på minus 22,4 mio. kroner mod et tilsvarende underskud i samme periode sidste år på 13,9 mio. kroner.

Driftsunderskuddet skyldes til dels også at der har været stilstand på apteringsarbejder under metroarbejdet i København, oplyser MT Højgaard i kvartalsregnskabet.

- Vi oplevede en fin aktivitetsfremgang på tværs af vores virksomheder i årets første kvartal, som dog også blev præget af den ærgerlige stilstand i Cityringen-projektet, der påvirkede vores produktivitet og indtjening negativt. Samtidig arbejdede vi målrettet med at forberede omfattende tilbud på enkelte store fremtidige projekter og i øvrigt imødekomme en stigende efterspørgsel inden for infrastruktur, datacentre, råhusentrepriser og supersygehuse, siger adm. koncerndirektør Torben Biilmann i en pressemeddelelse.

MT Højgaard opnåede nye ordrer for godt en milliard mod 1,8 mia. kroner i samme periode sidste år.

MT Højgaard A/S - 1. kvartal
mio. kroner 2017 2016
Nettoomsætning 1.694 1.488
Bruttoresultat 92 87
Driftsresultat -22 -14
Resultat før skat -26 -19
Periodens resultat -19 -14
Kvartalsregnskabet er afsluttet 31. marts 2017
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142