23948sdkhjf

Byggearbejder klemt under tonstungt tag: Arbejdstilsynet giver tysk virksomhed to strakspåbud

Arbejdstilsynet har reageret på den arbejdsulykke, der ramte opførelsen af det nye spa- og golfresort, Great Northern, i Kerteminde tirsdag aften.

Her kom en 35-årig tysk byggearbejder alvorligt til skade i en arbejdsulykke, da han bliver klemt under et tonstungt tag.

- Det er i forbindelse med montage af tagkassetter, at ulykken sker, oplyser tilsynschef i Tilsynscenter Øst under Arbejdstilsynet, Lene Teilberg, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Den sker på den måde, at man har opstillet midlertidige søjler for at afstive konstruktionen. Her har man brugt en slags dunkraft til at løfte dem på plads inde i tagkonstruktionen, og så kommer den midlertidige søjle i spænd og kollapser og tager en del af tagkonstruktionen med i faldet, fortsætter hun og supplerer:

- Og så er der den her mandlige byggearbejder, som bliver ramt af søjlen og den del af taget, der falder ned.

Medarbejderen er ikke den eneste på stedet, men han er den eneste, der bliver ramt i ulykken, fortæller hun.

Der er tale om en medarbejder fra en tysk underentreprenør til Guldtfeldt Tømrer - Murer A/S, der står for tagarbejdet.

Det bekræfter Claus Larsen, koncerndirektør for Larsen og Ibsen Holding A/S, der ejer Guldfeldt Tømrer - Murer A/S, over for Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han ønsker ikke at kommentere yderligere på ulykken.

Muligt strafferetsligt efterspil
Lene Teilberg oplyser, at Arbejdstilsynet både har været ude på ulykkesstedet tirsdag aften og onsdag morgen.

- Vi er færdige med vores undersøgelser af ulykken nu, fortæller hun og oplyser, at de har givet den 35-årige byggearbejders tyske arbejdsgiver to strakspåbud.

Det gælder et strakspåbud om at lave en særlig arbejdspladsvurdering, da der er tale om farligt og særligt arbejde, der skal udføres, og som kræver en vurdering af risici, og hvordan man vil håndtere dem, fortæller hun.

Derudover er der givet strakspåbud om at tilrettelægge arbejdet, så det kan foregå sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt.

Ligeledes vil Arbejdstilsynet nu vurdere om de vil indstille til politiet, at ulykken skal have et strafferetsligt efterspil.

Den 35-årige byggearbejder er ifølge fyens.dk lagt i kunstig koma. Han er indlagt på Odense Universitetshospital med alvorlige kvæstelser.

Ifølge Ritzau var han delvist ved bevidsthed, da beredskabet fik ham ud fra den sammenfaldne tagkonstruktion. Og Anders Furbo Therkelsen, vagtchef ved Fyns Politi, har tidligere understreget over for Ritzau, at manden tilsyneladende var heldig med at slippe levende fra ulykken.

- Han bliver reddet af, at det falder sammen, så der stadig er nogle bjælker, der understøtter konstruktionen. Ellers var han sandsynligvis afgået ved døden.

Vagtchefen tilføjer, at mandens pårørende er blevet underrettet om ulykken.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126