23948sdkhjf

Fynsk ejendomsudvikler bygger i hjembyen

32 lejligheder fordelt på fire ejendomme opføres i Thomas B. Thriges Gade-kvarteret

Den 1. maj overtog den fynske ejendomsudvikler Arkitektgruppen en grund på Thomas B. Thriges Gade i Odense, og første spadestik til byggeriet af Terrassehusene, som består af fire individuelle ejendomme, blev taget onsdag.

- Det er altid noget helt særligt, når vi bygger i vores egen hjemby. Selvom vi har stået i spidsen for store byggerier i mere end 30 år, synes vi, at dette projekt er noget helt særligt, og vi glæder os over at kunne skabe lækkert nybyggeri midt i byen, ligesom vi er meget glade for at være del af det overordnede projekt om at gøre det centrale Odense til et mere attraktivt og spændende sted at leve og arbejde, siger Robin Feddern, der er adm. direktør i Arkitektgruppen, i en pressemeddelelse.

Terrassehusene
Terrassehusene består af 32 ejerboliger samt fire erhvervslokaler, fordelt på fire individuelle huse med hver deres udtryk og identitet. Hvert hus er kendetegnet ved sin egen form, mursten i en unik farve og karakter. 

De fire huse mødes omkring et hyggeligt byrum med for eksempel cafeer og butikker.

Byggeriet er en del af det store byudviklingsprojekt omkring Thomas B. Thriges Gade midt i Odense.

Forskudte plateauer
De fire ejendomme har fået deres navn, fordi de alle har terrasser i form af forskudte plateauer, orienteret om et fælles åbent gårdrum, som leder tankerne mod sydlandske himmelstrøg. Terrassedesignet giver to store fordele.

Det bevirker, at godt 20 procent af de i alt 5.000 kvm er altaner eller hævede terrasser, hvilket giver hver enkelt lejlighed et godt udemiljø. Derudover giver terrasserne et stort og ugeneret lysindfald til alle lejlighederne. Desuden er ingen af de 32 lejligheder i Terrassehusene ens.

Arkitektgruppen står for udvikling og projektering, mens tegnestuen Adept slået stregerne til Terrassehusene. Det rådgivende ingeniørfirma Henry Jensen A/S står for ingeniørarbejdet.

De første boliger står klar til indflytning i sommeren 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.252