23948sdkhjf

Nu kan tiltrotatoren tilte automatisk

Med et ekstraudstyr fra Leica Geosystems til Engcons tiltrotator bliver tiltfunktionen automatisk

Den fagre nye teknikverden byder på endnu et skridt hen imod den selvkørende og selvtænkende maskine.

Leica Geosystems har nemlig i samarbejde med Engcon udviklet iXE CoPilot, en automatisk tiltfunktion.

I kombination med et 2D eller 3D-gravesystem, Engcons styresystem DC2 og ePS (engcon Positioning System / rotationssensor) vil Engcons tiltrotatorer få en revolutionerende funktion, hvor tiltfunktionen på tiltrotatoren håndteres automatisk.

- Vi er stolte over i samarbejde med Engcon at kunne levere en automatisk tiltfunktion, siger Nick Guadagnoli, programansvarlig i maskinstyringsafdelingen hos Leica Geosystems.

Føreren kan tage over
- Vores automatiske tiltfunktion sammen med en Engcon-tiltrotator kombinerer det bedste fra begge verdener, når det gælder effektivisering af gravemaskiner, fortsætter Nick Guadagnoli

Enkelt fortalt er et gravesystem en digital og tredimensionel tegning af et område, som der skal graves i. I gravemaskinen vises tegningen på en stor skærm, hvor maskinføreren også kan se skovlens position, hvor der skal graves og hvilke højder og hældninger, der skal holdes.

- Det bliver mere og mere almindeligt med tekniske funktioner, som automatiseres, og som producent af tiltrotatorer er det naturligt for os at bidrage med vores teknologi til at øge rentabiliteten yderligere, siger Fredrik Jonsson, udviklingschef hos Engcon Group.

For at opnå maksimal sikkerhed kan føreren efter behov tage kontrollen over maskinstyringen igen og styre tiltrotatoren manuelt.
Sigh

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187