23948sdkhjf

Jysk byggefirma forbereder sig på travlhed

Højere lånegrænser for sommerhuse giver forventninger om øget efterspørgsel

Tre år i træk fra 2006 til 2008 byggede Finn G. Andreasen 25 sommerhuse om året. Så kom finanskrisen, og de seneste år har firmaet i snit afleveret ét sommerhus om måneden.

Nu er der udsigt til, at tempoet går op. Mandag den 1. maj indføres højere lånegrænser for realkreditlån til sommerhuse. Sammen med lave renter, voksende udlejning og generelt stigende optimisme giver det forventning om øget efterspørgsel i det vestjyske byggefirma.

Finn G. Andreasen har specialiseret sig i fritidshuse opført af sten og strå med inspiration fra klitgårde. Firmaet har gennem årene opført cirka 400 sommerhuse langs Vestkysten og er således en stor aktie i, at Holstebro er den kommune i landet med størst andel af fritidshuse med stråtag.

På landsplan er cirka 4 procent af sommerhusene bygget med stråtag - i Holstebro Kommune er det mere end hvert tredje.

Finn G. Andreasen mærker, at Vestkysten stadig er meget attraktiv. I den seneste tid har han bygget for en række udlandsdanskere fra London, Singapore, Schweiz og Frankrig. Han har også mange sjællandske kunder.

En af forhindringerne er mangel på sommerhusgrunde og navnlig med god placering. Derfor har Finn G. Andreasen i de sidste år nedrevet flere ældre træhuse og erstattet med moderne byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203