23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Kommunerne skal gøre det de er gode til

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Regeringen har en plan for den offentlige sektor, hvor der skal være mere tid til kerneopgaverne, større sammenhæng og bedre ledelse.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødtes i fredags med 60 repræsentanter fra fagbevægelsen, erhvervsorganisationer, erhvervsledere og ansatte i regioner og kommuner til debatmøde om den såkaldte sammenhængsreform, der skal udgøre køreplanen for de forandringer af den offentlige sektor, der sker de kommende år.

Nu er det langt fra første gang, at skiftende regeringer har forsøgt at modernisere den offentlige sektor - ofte uden den store gennemslagskraft. Den har stadig et ry med langsommelighed, alt for mange regler, dårlig ledelse og ikke mindst set fra et bygge - og anlægsperspektiv for lidt inddragelse af private aktører i de kommunale opgaver.

Så set udefra er der nok at tage fat på.

Kommunerne skal være rigtig gode til den rene velfærd, og borgerne skal være sikre på at kunne få den mest optimale service. Men de kommunale kerneopgaver som børnepasning, skoler og ældreområdet skal der til stadighed findes økonomiske midler til i kommunerne. Og det bliver ikke nemmere.

Derfor er det jo underligt, at flere kommuner stadig selv varetager eksempelvis hele det grønne område i stedet for i langt højere grad at inddrage private aktører til at klippe græsplæner og forestå den grønne vedligeholdelse. Et område de private aktører ofte kan udføre billigere end kommunerne, der så i stedet kan bruge de sparede kroner på kernevelfærden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094