23948sdkhjf

Håndværkere demonstrerede ved Dansk Byggeris årsmøde

Statsministeren og andre mødedeltagere måtte have beskyttelse af politiet, da håndværkere demonstrerede over 42-timers arbejdsuge foran kongrescenter i København
Den nye bestyrelse
På Dansk Byggeris Repræsentantskabsmøde i Tivoli Congress Center blev der valgt
tre nye medlemmer til bestyrelsen:

- Senior Vice President Palle Bjerre Rasmussen fra NCC Building

- Direktør Søren Rasmussen fra Bo Michelsen A/S

- Ejerleder Morten Knudsen fra MP Construction

Der var genvalg til formanden for Dansk Byggeri, Claus Bering, og tømrermester Micael Ancher fra E. Anker & Søn samt direktør Michael R. Lund, Lund & Staun.

Flere hundrede håndværkere demonstrerede torsdag eftermiddag foran Tivolis kongrescenter i København, hvor Dansk Byggeri holdt årsmøde.

Ifølge netmediet Avisen.dk blev der blandt andet kastet med kanonslag, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der var blandt talerne, og andre mødedeltagere måtte beskyttes af politiet.

Ifølge mediet protesterede demonstranterne over den nye indgåede overenskomst. Utilfredshed handler om den 42 timers arbejdsuge, som arbejdsgiverne kan pålægge medarbejderne i en afgrænset periode med nogle dages varsel.

Kritik fra S-formand
Fra årsmødet blev optrinet kommenteret af Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som rettede en skarp kritik mod demonstranterne.

- Det er noget pjat, at man ikke accepterer en demokratisk vedtaget beslutning. Overenskomsten blev vedtaget ved en urafstemning, og så ligner det ikke noget at opføre sig på den måde, sagde hun fra talerstolen og modtog applaus fra de 5-600 deltagere i salen.

Kan få konsekvenser
Dansk Byggeri mener, at det kan få konsekvenser, at håndværkerne bruger arbejdstiden på at demonstrere, og ifølge Avisen.dk ankom enkelte i firmabiler.

- Hvis der sker misbrug af arbejdsgivernes materiel, for eksempel en firmabil, så kan det føre til advarsler eller kontraktmæssige sanktioner.

- Men det er jo op til den enkelte arbejdsgiver at vurdere, det skal vi ikke blande os i, siger Peter Stenholm, direktør i Dansk Byggeri, til mediet.

Lavere kontingent
Danske Byggeris bestyrelses forslag om at sætte kontingenterne ned blev vedtaget ved Repræsentantskabsmøde torsdag. Det betyder, at grundkontingentet bliver nedsat fra 6.300 kroner til 6.000 kroner.

Samtidig blev satserne reduceret for den del af kontingentet, der knytter sig til virksomhedernes lønsummer

Kontingentnedsættelserne træder i kraft pr. 1. juli

Bestyrelsen vedtog også, at dækningssummen - altså den maksimale udbetaling pr byggesag i Byg Garanti - remover skal hæves til 150.000 kr. inkl. moms fra 100.000 kroner

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125