23948sdkhjf

DNU stiller store krav til teknikken

Bravida var i perioden 2013 til 2016 involveret som teknikentreprenør på DNU. Bravida har stået for de samlede vvs-, ventilation- og el-entrepriser i tre byggeafsnit, der huser nye og moderne behandlings- og sengeafdelinger. Udover disse ydelser har Bravida også stået for styring og koordinering af en række rammeentrepriser heriblandt bygningsautomation, brandsikringsanlæg, og IT-netværk. På nuværende tidspunkt laver Bravida mindre slutafleveringer til hospitalet.

De tre byggeafsnit Bravida er tilknyttet, N1, N2 og S3, strækker sig over et areal på 86.000 kvadratmeter. Et af de mål Bravida har efterlevet er kravet om bygningernes energirammer. Bravida har i den forbindelse vurderet og udvalgt materialer, hvor energiforbrug og ressourcer har kunnet holdes på et minimum, samtidig med at systemerne er yderst driftssikre.

- Man skal være hundrede procent sikker på, at alt vedrørende styring og regulering fungerer. Kommer man uforvarende til at slå noget fra i visse dele af en bygning, kan man risikere at operationsudstyr eller andet livsnødvendigt udstyr frakobles. Det må ikke forekomme. Redundant forsyning er i den forbindelse yderst vital, forklarer Johnny Hey, regional direktør hos Bravida.

Udover styring og regulering er der også høje krav til luftfordelingen gennem ventilation, støjgener, hygiejne i vandrør, og lampers lysstyrke og farve.

I løbet af byggeperioden er alle installationer blevet tegnet i avancerede software-systemer, hvor man med detaljerede modeller og simuleringer har kunnet teste installationernes placeringer, før de er blevet monteret. Det har eksempelvis betydet, at man kunne teste lyd- og trykforhold inden ventilationsskakter og kanaler blev installeret, og at der er den rigtige luftfordeling i lokalerne.

- Der er ingen tvivl om, at der ligger en del arbejde i at lave de her modeller, men det er et glimrende værktøj, der i sidste ende sparer os for en masse tid og problemer, forklarer Johnny Hey.

Bravida har været glade for at være en del af det omfattende projekt.

Med så mange aktører og forskellige fag, der skal ind over projektet på faste tidspunkter, har der været en hel del koordineringsarbejde, og det har til tider været lidt af et puslespil, men det har været enormt spændende. Det er et meget avanceret og prestigefyldt projekt, hvor alle hele tiden udvikler sig gennem de forskellige faser, afslutter Johnny Hey.

  • Installations- og serviceopgaver inden for el, VVS, ventilation, køl, brand og sikring, elevator, højspænding, baneteknik mm.
  • Omkring 1.700 medarbejdere i Danmark og ca. 10.000 i Norden
  • Dansk hovedkontor i Brøndby og koncernhovedkontor i Stockholm
  • www.bravida.dk
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11