23948sdkhjf

Mobildækning specialdesignes til hospitalet

Eltel står for diverse IT-løsninger på Det Nye Universitetshospital. Blandt de mest omfattende projekter er hospitalets fibernet. Eltel blev leverandør af fiberopgaven, da den vindende leverandør og installatør gik konkurs. DNU har i stedet for en traditionel netværksløsning med underkrydsfelter og PDS, valgt en omfattende FTTO-infrastruktur (Fiber To The Office), hvor fibernettet udspringer redundant fra to centrale teknikrum ud til omtrent 8.500 microswitche på hospitalet. Alle systemer, der skal kommunikere sammen i forbindelse med deling af data og bygningsstyring, kører over fibernettet.

Udover installation af fibernettet står Eltel også for mobildækningsanlægget, der blandt andet er nødvendigt for personalets adgang til de digitale systemer, og skal give mobildækning for alle mobiloperatører. Projektet er en rammeaftale, der som et af de eneste, går på tværs af hele sygehuset. Udfordringerne ved at installere et sådan anlæg til store byggerier som DNU, er at lave et design, der passer til bygningernes udformning. Vægge, gulve og lofter påvirker radiobølgerne, og for at få størst udbytte af den mobile dækning, må designet planlægges efter bygningen.

- Byggematerialerne har en effekt på radiobølgerne, så for os ligger der en opgave i at gøre os bekendte med bygningen og dens karakteristika så vi kan installere et DAS-anlæg og få den bedste dækning ud af det, siger Lars Jessen, business development manager hos Eltel Networks A/S.

Et DAS-anlæg har ud over at give brugerne af mobiltelefoner en god dækning og kapacitet, også den funktion at det nedsætter strålingsniveauet (EMC) så det ikke forstyrrer det medicotekniske udstyr. Jo tættere en mobiltelefon kommer på antennen, des mere skruer telefonen ned for sendestyrken og dermed udstrålingen.

- Det kan sammenlignes med en samtale mellem to mennesker. Står de tæt på hinanden skal den ene ikke tale særlig højt for, at den anden kan høre det. Står de derimod langt væk fra hinanden, må de råbe. På samme måde skal signalerne forstærkes jo længere væk antenne og enhed er fra hinanden, forklarer Lars Jessen.

Eltel er tilknyttet DNU indtil færdiggørelsen i 2019. Samarbejdet mellem Eltel og DNU har været helt suverænt.

- Vi har været effektive og fleksible i vores arbejde, så vi har kunnet tage højde for DNU’s justeringer i tidsplaner og økonomi, og de har været helt trygge ved os, afslutter Lars Jessen.

  • Eltel bygger, drifter og vedligeholder alle former for fibernet og indendørs mobildækningsløsninger
  • Virksomheden er specialist i at designe og bygge komplekse løsninger
  • Har bygget DAS løsninger på en lang række sygehuse og andre større og komplekse byggerier
  • Eltel beskæftiger 9.500 medarbejdere – heraf 650 i Danmark
  • eltelnetworks.com
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109