23948sdkhjf

Høj funktionalitet i dørene

Det Nye Universitetshospital i Skejby har sat en række helt særlige krav til dørene i forhold til brugervenlighed og hygiejne.

Dørproducenten Swedoor har stået for monteringen af en lang række trædøre i stålkarm og stålrammepartier og flere specialløsninger.

Af hensyn til hygiejnen og rengøringsvenlighed er trædørene udstyret med en overflade af laminat og en PVC-kant langs alle fire sider. Der findes heller ikke åbninger i hængslerne eller i slutblikkene i stålkarmen.

- Flere af sengestuerne er leveret med Vistamatic-glas, som er en observationsrude med glaslameller. Vistamatic består af tre lag glas, hvoraf to er udstyret med matterede striber. Det midterste glas bevæges via betjening op og ned, og den indbyggede soft-close-funktion gør, at muligheden for gennemsyn lukkes og åbnes lydløs og let. Ruden skal bruges til både hurtig observation, lysindfald og ro og fred. Vistamatic-ruden er monteret i døren med skruefri glaslister for høj hygiejne og nem rengøring. Dørene er brandgodkendte BD30-døre og lydgodkendte op til 35dB, forklarer Torben Kleinstrup, salgschef hos Swedoor.

Eftersom lamellerne ikke har kontakt til luften udenfor glasset, opfanger de heller ikke snavs, som traditionelle persienner har tilbøjelighed til, og hygiejnen kan holdes på et maksimalt niveau. Denne løsning er monteret til dørene ved flere sengestuer og visse operationsstuer. Det giver personalet mulighed for at kigge ind til patienter, og trække for hvis der udføres undersøgelser, som ikke skal stå til offentligt skue for folk på gangene.

Dørene indtil badeværelserne er underlagt yderligere krav. En ekstra høj, rustfri stålkarm er indsat for at hospitalets hejsesystemer med tilhørende skinne kan køre igennem. Med transportskinnen kan patienter løftes op og transporteres ud i badet.  Dette system fremmer trivslen for patienten og letter arbejdet for personalet

- Vi har leveret non-organiske vådrumsdøre til badeværelserne. Det vil sige at dørene ikke tager imod fugt, og kan tåle vand uden der sker noget med produktet, fortæller Torben Kleinstrup.

Der er yderligere krav til dørenes robusthed. Blandt andet er mange af karmene udstyret med ekstra store anslag for at beskytte dørkantenes bagside, når døren står åben i 90 grader. Det store anslag beskytter og styrker døren, så den ikke ødelægges, hvis en portør rammer ind i den.

Mange døråbninger er desuden forberedt til adgangskontrol for at imødekomme den daglige drift på sygehuset.

Vi har en projektgruppe dannet specifikt til sygehusbyggerierne. Her håndterer vi DNU’s ønsker og løsninger, og vi tror, at der vil opstå samme høje krav til de øvrige hospitaler, afslutter Torben Kleinstrup.

  • Swedoor har leveret blydøre og karme til røntgenrum, så stråling holdes væk fra gangarealerne i overensstemmelse med kravene fra Dansk Strålehygiejnisk Institut
  • Visse specialdøre fremstillet til DNU er nu i Swedoors faste sortiment
  • De producerer dørene fra egen fabrik i Sønder Felding
  • Virksomheden opererer i mere end 20 lande
  • swedoor.dk
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156