23948sdkhjf

Planlægning efter fremtidens røntgenudstyr

For at DNU kan kalde sig et superhospital skal udstyret være i orden. Santax Medico har leveret det store hospitals nye røntgenudstyr. Virksomhedens spidskompetence indenfor standard knoglerøntgenundersøgelse, skadestuerøntgen og traumecenterrøntgen gør at undersøgelse og behandling af traumer kan forløbe gnidningsfrit. Santax Medico har inden byggeriets start, haft samtaler med bygherren omkring det udstyr hospitalet skulle forsynes med. Da de omtrentlige proportioner er essentielle for hospitalets og lokalernes udformning, har Santax Medico tidligt i forløbet måtte afgøre, hvor meget det fremtidige udstyr ville fylde.

Santax Medico har haft tæt dialog med brugerne af hospitalet. Med den tætte kontakt har virksomheden kunne tænke funktionalitet, ergonomi og personalets daglige gang ind i installationerne. Der er eksempelvis tænkt over, hvor langt personalet skal gå mellem apparater, der skal dele data, og hvordan man får en seng ind til røntgenundersøgelse, uden at den skal drejes og vendes, og uden at operatøren skal vride for meget i hoften.

- Det er klart, at man ikke kan planlægge sig ud af alt fra starten. Nogle ting skal tilpasses løbende, netop fordi der er så mange forskellige leverandører og udstyr, der konstant fornyes. Indenfor vores branche kommer der nyt udstyr hvert år, siger Michael Lysholdt, salgsleder hos Santax Medico.

Da den teknologiske udvikling på sygeplejeområdet går utrolig stærkt, kan det være udfordrende at planlægge hospitalsafdelinger med udstyr, der endnu ikke er kommet på markedet. For Santax Medico var den største udfordring dog, at arbejde på et projekt i dette størrelsesomfang, hvor en enkelt ændring fra ledelsens side kan have konsekvenser for mange entreprenører.

- Det kan give store udfordringer, hvis ventilationskanalerne eksempelvis skal ligge et andet sted end oprindeligt planlagt. Det influerer vores arbejde, og vi må så tilpasse os de nye forhold. Det kan også være at de sprinkleranlæg, der er sat op, rager to centimeter længere ned fra loftet end vi havde forberedt os på. Det kan rykke rundt på mange ting, men det gør det også til en spændende proces, forklarer Michael Lysholdt.

Santax Medico er tilknyttet det store byggeri indtil færdiggørelsen, og har undervejs i projektet stået for vedligeholdelse af det gamle røntgenudstyr på Skejby Sygehus, der skal udskiftes inden byggeriets afslutning.

  • Santax Medico leverer komplette løsninger af høj kvalitet inden for billeddiagnostik
  • Virksomheden startede i 1954
  • Har hovedkontor i Aarhus
  • www.santax.com
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141