23948sdkhjf

Fiberbeton pryder Royal Arena

Holbæk Ny Maskinværksted havde to entrepriser på Royal Arena. Den første entreprise vedrørte alle indvendige værn, lister af træ og glas inde i bowlen, hvor publikummer holder til. Ved alle de indvendige trapper og rundt omkring på gangene er der sat glasværn og glasafskærmninger op, som HNM har leveret og monteret. Virksomheden har desuden stået for afskærmning af VIP områderne.

Den anden entreprise som HNM varetog foregik på ydersiden af arenaen. HNM har leveret og monteret den plint, der som et gennemgående bånd pryder arenaen hele vejen rundt. Plinten er opbygget med en underliggende/hængende stålkonstruktion, hvorpå de 2,4x3,5m store fiberbetonelementer er hægtet på. Endvidere er der en rækværkskonstruktion integreret i hvert element.

Under plinten er der udført et smukt hvidt loft hele vejen rundt. Det hele er integreret sammen med de ydre trapper, hvor værn og fiberbeton ligeledes er monteret i sammenhæng med rækværker og bølgebrydere i stål og træ, som sikrer publikums færdsel.

Den indvendige entreprise forløb uden de store udfordringer, og HNM kunne starte og afslutte, som det var planlagt. Den udvendige entreprise havde dog en hård opstart. HNM kom ikke i gang i september 2015 som forventet, men startede først juli 2016. Den forsinkede opstart skyldes den bærende betonkonstruktion på arenaen som HNM skulle bygge udenpå. Der var usikkerhed omkring tolerancerne i den bærende betonkonstruktion, og virksomheden havde derfor deres egne rådgivende ingeniører med på sidelinjen, som diskuterede alternative løsninger og økonomi. Da det blev afklaret og HNM kunne gå i gang, var der selvsagt ikke meget tid tilbage

- Det var en større opgave. Men selvom det var en hård opgave, så husker vi det gode og det sjove fra forløbet, og når vi ser billeder af arenaen, så bliver vi stolte og glade. Vi har været med til at bygge den første bowle i Danmark, og det er en god fornemmelse, siger Thomas Rasmussen, ejer hos Holbæk Ny Maskinværksted.

HNM var engageret på byggeriet i omkring to år. Byggeriet har været en prestigeopgave for virksomheden, som havde et rigtig godt samarbejde med både rådgiveren og bygherren på projektet. HNM havde en fast byggeleder på byggepladsen, hvilket er en sjældenhed for virksomheden, som har gjort sig mange gode erfaringer under byggeriet.

- Vi har blandt andet lært, hvordan man kan gribe det an tidligt i forløbet, hvis der er udfordringer i forhold til tiden. Og så er vi blevet meget klogere på fiberbeton, siger Thomas Rasmussen med smil i stemmen.

Faktaboks Holbæk Ny Maskinværksted:
  • har leveret stål- og smedearbejde af høj kvalitet i snart 100 år
  • ledes af Thomas Rasmussen som er 4 generation i virksomheden
  • Kan arbejde i alle entrepriseformer
  • www.hnm.dk
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079