23948sdkhjf

Kollapset københavnerhal tages igen i brug

I 2010 kollapsede Club Danmark Hallen i Valby. Tidligere i dag blev den nyistandsatte hal, der nu går under navnet Hafnia-Hallen, indviet
Fakta om hallen
Club Danmark Hallen blev opført i 1996 til indendørs fodbold og atletik. I julen 2010 kollapsede en del af taget på grund af store mængder sne, og hallen stod efterfølgende ubrugelig hen i længere tid.

I december 2014 blev genopbygningen udbudt i hovedentreprise, men da buddene fra de fem prækvalificerede var væsentligt over budget, blev det besluttet at annullere licitationen og genudbyde hurtigst muligt. I mellemtiden blev de prækvalificerede inviteret til at indgå i dialog om mulige optimeringer og besparelser i projektet.

Genudbud kom på tale i juli 2015, fem blev prækvalificeret, og blandt de fem afgav C.C. Contractor A/S det økonomisk mest fordelagtige bud og blev valgt som hovedentreprenør på opgaven.

Den nye hal, der har fået navnet Hafnia-Hallen, er designet af Christensen & Co. Arkitekter A/S. Bygherre og ejer er Københavns Kommune, men den daglige drift varetages af Københavns Idrætsefterskole, Copenhagen Beachvolley, Boldklubben Fremad Valby og Boldklubben Frem, som er gået sammen om en selvejende institution ifb.

Hallen har kostet 95 mio. kroner og blev indviet tirsdag over middag

Så er der nyt om Club Danmark Hallen i københavner-bydelen Valby, der delvist kollapsede i julen 2010.

Efter en større ombygning er hallen, der nu går under navnet Hafnia-Hallen, klar til brug og blev indviet ved middagstid i dag.

Multisportshallen, der er genopbygget inde i den gamle hal, er 9.136 kvm stor og bygger på det såkaldte "haller inde i hallen"-koncept, hvor der udover en idrætshal findes en syvmands kunstgræsbane, mini-kunstgræsbaner, beachvolleybaner, fitnessrum og et torv med plads til at holde arrangementer.

Ombygningen har C.C. Contractor A/S - som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet - stået for i hovedentreprise.

Entreprenøren blev valgt foran fire andre prækvalificerede efter en proces, hvor det første udbud blev annulleret, da buddene fra de prækvalificerede her var over budget.

God proces
Og det er en god proces, entreprenøren ser tilbage på.

- Det har været et utrolig fint projekt at have med at gøre. Der har været gjort et godt forarbejde, men også selve processen har kørt godt. Der har været en god teamånd, og der er blevet snakket godt sammen undervejs, siger Bent Brodde, byggeleder hos C.C. Contractor A/S.

Resultatet er han også godt tilfreds med.

- Det er for alvor lykkes at få det nye og det gamle til at passe godt sammen, fortsætter han.

Selve ombygningen startede i marts sidste år og blev afsluttet et års tid senere. Det mest udfordrende har været at få logistikken til at køre, at få byggerytmen til at passe og få bygget i den rigtige rækkefølge, fortæller Bent Brodde og betegner generelt opgaven som middelsvær i C.C. Contractor-regi.

Han oplyser samtidigt, at da virksomheden havde flest på opgaven, var de oppe omkring de 50 mand.

Glæde over færdiggørelsen
På rådhuset i København er der glæde at spore over den færdige hal.

- Kæmpestort tillykke til Valby med Hafnia-Hallen, der giver idrætslivet i Valby og hele byen et løft. I København skal vi have de bedst mulige idrætsfaciliteter, som vi alle sammen kan bruge. I de her flotte rammer får børn, unge, midaldrende og ældre mulighed for at mødes og opleve glæden ved motion, leg og fællesskab, siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Også kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) glæder sig over Hafnia-Hallen.

- Det er dejligt, at Hafnia-Hallen efter mange års ombygning endelig står klar til brug. Det er et spændende byggeri, som med sit hal-i-hal-koncept er med til at sætte nye standarder for, hvordan vi bygger moderne idrætshaller, der kan rummer mange forskellige idrætsgrene, siger han.

Hafnia-Hallen har kostet 95 mio. kroner, og navnet, som henviser til Københavns gamle havn, skal være med til at understrege, at Hafnia-Hallen er en bydækkende facilitet, der er åben for alle, lyder det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.063