23948sdkhjf

God bygherrerådgivning sikrer fremdrift i byggeriet

Sweco har sammen med P&Partners været bygherrerådgivere på den sidste etape af den ny Søndre Campus for Københavns Universitet (KUA3).

Som bygherrerådgivere var det Swecos overordnede opgave at gøre det så nemt som muligt for Bygningsstyrelsen og projektets styregruppe at træffe de rette beslutninger igennem projektforløbet.

- I tæt samarbejde med Bygningsstyrelsen og rådgivergruppen udarbejdede vi tidligt i forløbet et charter med fokus på fælles holdninger til samarbejde, visioner og målsætning. Vi så og anerkendte hinandens roller og udfordringer, og det resulterede i et meget positivt samarbejde i hele byggeriets organisation, herunder særligt i projektets styregruppe, fortæller projektchef Anders Ring Petersen fra Sweco.

Swecos bygherrerådgiverteam tog afsæt i det positive samarbejde i stort set alt, hvad de beskæftigede sig med. De arbejdede med at understøtte dialogen og den anerkendende tilgang i alle relationer på pladsen, hvilket gav projektstyringen transparens og ærlighed.

- I vores bygherrerådgiverteam havde vi hver vores klart definerede rolle gennem hele forløbet, og koncentrerede os om henholdsvis kundeforholdet til Københavns Universitet og styregruppen, projektets økonomi og den generelle fremdrift i byggeriet. For at kunne rådgive bygherren og styregruppen bedst muligt udviklede vi en rapporteringsform, hvis struktur gjorde det nemt at følge byggeriets fremdrift og særligt projektets økonomi. Der er tale om en forholdsvis simpel og overskuelig måde at stille tingene op på, men vigtigst af alt så gik der en rød tråd gennem rapporteringen, så det var nemt for styregruppen at overskue forløbet. Til at styre økonomien benyttede vi os blandt andet af et forecast, hvor vi i dialog med sagens øvrige parter løbende lavede vurderinger af den fremtidige udvikling, hvilket havde en væsentlig betydning for, at budgettet holdt.

Udover rapporteringer til bygherre og styregruppe var en væsentlig opgave dagligt at rådgive Bygningsstyrelsens projektchef Jørn-Orla Bornhardt, som havde flyttet sit kontor ud på byggepladsen, hvorfor Sweco også havde en bygherrerådgiver fast udstationeret på pladsen, mens de øvrige to bygherrerådgivere supplerede efter behov.

 - Samarbejdet har helt klart været en succes. Det er gået så godt, at jeg har taget en af bygherrerådgiverne med til min næste opgave. De tre bygherrerådgivere har udfordret mine tanker og udtalelser, og vi har haft en konstruktiv dialog med plads til uenighed, hvilket er, hvad jeg forventer mig af en professionel rådgiver. Folk der bare snakker mig efter munden, kan jeg ikke bruge til noget, siger Jørn-Orla Bornhardt. Jeg synes, vi er lykkes med at være en imødekommende og engageret partner med anerkendt ekspertise, hvilket er lige præcis det, vi i Sweco lover vores kunder at være, slutter Anders Ring Petersen.

Sweco er Europas største virksomhed inden for arkitekt- og ingeniørrådgivning med en omsætning på omkring 16,5 mia. SEK (1.7 mia. EUR). Med 14.500 medarbejdere i Europa tilbyder Sweco deres kunder de rette kompetencer til ethvert projekt. Sweco løser hvert år opgaver i 70 lande over hele kloden.

Læs mere på www.sweco.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141