23948sdkhjf

Et smukt ydre kræver godt håndværk

Flise- og naturstensspecialisten Londero Mosaik A/S har leveret og opsat de store flotte travertinsten på KUAs facade. Til KUA3 er der alene brugt 9.500 kvadratmeter facadesten med en størrelse på op til 220 cm x 80 cm x 4 cm.

- De største sten vejer op til 200 kilo stykket, og man kan ikke bruge sugekopper på dem, da de er hullede som oste. Vi har brugt forskellige gribeklør, men det har været tungt arbejde en del af tiden, fortæller ingeniør Peter Johansson fra Londero Mosaik.

Firmaet har været med hele vejen. Fra den indledende dialog med Arkitema, der har været arkitekt og rådgiver på projektet, til tegning, projektering og montering af de sten, som de selv nøje har udvalgt i et stenbrud i Italien.

- Det er vigtigt, at man har et stort kendskab til sten, når man påtager sig sådan en opgave. For det første er der mange forskellige nuancer i de forskellige stenbrud, og vi skal helst finde lige den nuance, som arkitekterne har bedt om. Dernæst skal stenen være stærk og kunne tåle det danske klima. Sidst men ikke mindst skal stenbruddet kunne levere den ønskede mængde i den ønskede tilskæring og til en fastlagt tid.

Det krævede 48 vognlæs fra Italien at få stenene ud på byggepladsen, men udfordringerne sluttede ikke der, erindrer Peter Johansson:

- De øgede krav til isoleringstykkelse betød, at stenene skulle hænge 37 cm fra væggen for at give plads til isoleringen på 300 millimeter, som vi også leverede og monterede. For at klare dette måtte vi selv udvikle nye dyvler, da de ikke fandtes i den længde.

Arbejdet på byggepladsen er foregået sammen med facadeentreprenør Eiler Thomsen, som Londero Mosaik har arbejdet sammen med på forskellige projekter gennem de sidste 15 år. Det betyder rigtig meget for kvaliteten af arbejdet, at vi kender hinanden, stoler på hinanden og lige præcis ved, hvad den ene og den anden gør, siger Peter Johansson, der ikke uden grund er stolt af det flotte resultat.

Londero Mosaik A/S blev stiftet i 1971 af Umberto Londero, der er uddannet på kunstmosaikskolen i Spilimbergo, Italien. Firmaet beskæftiger i dag 50 medarbejdere.

Londero Mosaik har specialiseret sig i at udføre flise-, mosaik- og naturstensarbejde efter gamle italienske traditioner og håndværk og i høj kvalitet. De rådgiver gerne i forbindelse med byggeprojekter og ved udførelse af specielle naturstensopgaver.

Læs mere på www.londeromosaik.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078