23948sdkhjf

Fokus på kernekompetencer giver pote

Egil Rasmussen Århus A/S har tredoblet resultatet.

Hos Egil Rasmussen Århus A/S - ikke at forveksle med Egil Rasmussen A/S i Fredericia - har det været et særdeles tilfredsstillende regnskabsår.

Selskabet formåede at løfte det primære driftsresultat fra 2,5 mio. kroner til 7,5 mio. kroner, baseret på en omsætning på 90,4 mio. kroner mod 90,2 mio. kroner året før - altså stort set den samme omsætning.

Resultatet på bundlinjen blev på 6,1 mio. kroner mod 2 mio. kroner året før.

- Hovedårsagen er at vi har fokuseret vore energi på at tage sager ind, vi selv har kontrol over. Det vil sige som hoved- eller totalentreprenør. Samtidig er langt de fleste projekter i 2016 både opstartet og afsluttet i samme år, hvilket jo betyder at resultatet af arbejdet ses i indeværende regnskab, fortæller adm. direktør og medejer med halvdelen af aktierne, Thomas Kring Nicolajsen.

Den øvrige del af aktierne ejes af folkene bag Egil Rasmussen A/S i Fredericia.

Ved at udvide
Virksomheden beskæftiger omkring 60 medarbejdere, og er i øjeblikket ved at tilføje 160 kvm kontorer mere til firmaets adresse i Viby syd for Århus.

- Vi holder os helst væk fra de store entrepriser på for eksempel sygehusene, hvor vi er underlagt andre. Vi kan få det til at glide meget bedre, når vi selv har overblikket, og vi har stor erfaring med at renovere for boligforeninger, fortæller direktøren og tilføjer, at når man arbejder som underentreprenør, bliver man presset på alle parametre, og man skal tilpasse sig andre organisationers måder at gøre tingene på.

Udover renoveringer har firmaet en serviceafdeling, som blandt andet udbedrer forsikringsskader, og den del af forretningen udgør cirka en tredjedel af omsætningen.

Lidt mindre kan gøre det
Direktør Thomas Kring Nicolajsen forventer dog ikke, at firmaet når helt det samme høje resultat for 2017.

- Det er endnu ikke gået helt op for os, at det er gået så godt i det afsluttede år, men vi regner med lige knap så meget i 2017. Det skyldes, at starten på året ikke har været helt så god. Skal det køre optimalt, skal ordrerne jo hentes i slutningen af det foregående år, og så skal sagerne helst køre i hus i løbet af året. Men i år har det været lidt længere om at komme i gang, så jeg forventer, at vi går fra en overskudsgrad i 2016 på 8,2 procent og ned på 5-6 procent, siger han med de forbehold, der nu skal tages i den anledning.

- Men sidste års resultat viser med al tydelighed, hvad det er vi er gode til, og det satser vi så i videst mulig omfang på, siger han.

Det kræver dygtig projektledelse og dygtige medarbejdere at nå sådanne resultater, og i virksomheden i Århus, erkender Thomas Kring Nicolajsen også, at uden dygtige folk, ville det ikke kunne lade sig gøre:

- Det ligger helt fast, at der skal dygtige folk, der kan tænke selv til at gøre dette. Vi er tre mand, der står for projektledelsen, så der er ikke så langt til beslutningerne, siger han.

Firmaet har ikke planer om at vokse helt vildt. Udvidelsen med seks nye kontorer skyldes kun at der ikke er plads nok til de eksisterende medarbejdere.

Egil Rasmussen Århus A/S
Mio. kroner 2016 2015
Nettoomsætning 90.408 90.239
Bruttoresultat 32.250 27.012
Resultat primær drift 7.533 2.487
Årets resultat 6.093 2.038
Egenkapital 10.621 5.528
Antal medarbejdere 56 56
Regnskabet blev afsluttet den 31.12. 2016

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156