23948sdkhjf

De danske huse er ofte gamle og utætte

Det er tid til at sætte ind mod gamle og utætte boliger, mener Dansk Byggeri. Over halvdelen af vores bygninger er bygget før 1980, inden der blev indført energikrav til bygninger

Et hus bygget i 2017 er 78 procent bedre til at holde på varmen og spare på energien end et hus byggetfor bare 40 år siden.

Dengang var der nemlig ikke de samme høje krav til, hvor godt huset skal være isoleret, eller hvor gode vinduer og døre skal være til at holde på varmen.

- Vi har i mange år snakket om, at vi skal spare på varmen og strømmen, men energibesparelserne kommer ikke af sig selv. Der er behov for, at politikerne laver en ny energispareindsats, der gør det attraktivt for boligejerne af særligt ældre huse og lejligheder at investere i energirenovering, når de alligevel står over for at skulle renovere, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Camilla Damsø Pedersen i en pressemeddelelse.

- Der er ingen tvivl om, at Boligjobordningen har fået mange til at investere i nye vinduer og isolering af huset, og alle undersøgelser peger på, at økonomi er en barriere, der skal overkommes, hvis boligejerne for alvor skal gå i gang med at nedbringe energiforbruget i deres hus, tilføjer hun.

Nybyggeriet har siden finanskrisen været på et historisk lavt niveau, og det er også med til at gøre, at en større del af den samlede bygningsmasse bliver ældre og ældre. Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094