23948sdkhjf

Tyske armaturer fejrer 30 år i Danmark

Hansgrohe A/S benytter VVS ´17 til at markere sit indtog på det danske marked

Hansgrohe A/S kunne den 1. marts 2017 fejre 30 års jubilæum som dansk datterselskab af den sydtyske bruser- og armaturspecialist af samme navn.

Ifølge Hansgrohes direktør Thomas Leth har det været 30 interessante år på et marked med en intens konkurrence.

- I slut-80’erne var der lige som i dag mange dygtige producenter på markedet. Men vi fik en fod indenfor med selvafkalkende brusere og senere også vandhaner, hvor både design og smarte funktioner var prioriteret højt. Danskernes store interesse for boligdesign var ikke længere begrænset til stuen men begyndte også at vise sig i indretningen af badeværelset, og der kunne Hansgrohe bidrage lige fra starten, fortæller Thomas Leth i en pressemeddelelse.

Armaturer i 90’erne
Det var Thomas Leths far Jens Erik Leth, der i 1987 blev direktør for det nyetablerede firma, som dengang også talte én kontormedarbejder og én kørende sælger, der i øvrigt stadig er hos Hansgrohe i dag.

Døråbneren for Hansgrohe til det danske marked blev håndbruseren Selecta Nova. Som den første i Danmark havde den en antikalk-funktion, der blev svaret på frustrationer over tilkalkede brusere. Et par år senere kom bruserserien Croma, som blev Hansgrohes vej ind på massemarkedet for brusere.

Hansgrohe er i dag også kendt for sine vandhaner til bad og køkken, men det var først i midten af 90’erne, at armaturer blev en vigtig del af Hansgrohes danske sortiment. Da det nyetablerede mærke Axor i 1994 lancerede Axor Starck håndvaskarmaturet designet af Philippe Starck, gjorde Hansgrohe en slagkraftig entre på designarmaturmarkedet.

Siden er armaturserien blevet relanceret i nye designvarianter og er stadig en af virksomhedens bedst sælgende serier.

Opfandt bruserstangen
Datterselskabet i Danmark har 30 års jubilæum, hvilket virksomheden blandt andet benytter VVS’17 i Odense til at markere.

Men Hansgrohes historie går helt tilbage til 1901, hvor Hans Grohe grundlagde sit metalværksted med tre medarbejdere i sydtyske Schiltach.

Lige fra begyndelsen har innovation og kvalitet været i højsædet, blandt andet med opfindelsen af bruserstangen i 1953, den første bruser med indstillelige stråletyper i 1968, mens det første køkkenarmatur med udtrækstud fulgte i 1984. Endelig blev det i 2011 muligt at styre vandet med et tryk på en knap.

Nordisk kompecentercenter
Efter at have stået i spidsen for Hansgrohe Danmark i over 20 år gik direktør Jens Erik Leth i 2008 på pension.

Posten blev herefter besat af Thomas Leth, som startede i Hansgrohe næsten 10 år forinden.

Hansgrohe Danmark har i dag 27 medarbejdere fordelt på salg, marketing, finans, IT/lager og teknisk afdeling.

I de seneste fem år er antallet af medarbejdere vokset særligt hurtigt, blandt andet fordi det danske kontor nu fungerer som kompetencecenter for Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Fokuseringen på den danske afdeling betød, at Thomas Leth sidste år blev direktør for hele Hansgrohes nordiske organisation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109