23948sdkhjf

Ny mand i spidsen for Danske Kloakmestre

Kampvalg om at blive ny formand for Danske Kloakmestre efter dramatisk opgør i bestyrelsen
Brancheforeningen Danske Kloakmestre har fået ny formand. Efter kampvalg på generalforsamlingen på Hotel Faaborg Fjord i weekenden, har kloakmester og entreprenør Tom Lisberg Ewers overtaget posten efter den nu tidligere formand, kloakmester Henning Lübcke.

Formandsskiftet kom efter et dramatisk forløb, hvor den øvrige bestyrelse meddelte, at den ikke længere kunne samarbejde med Henning Lübcke. Efter et mistillidsvotum, blev der indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling med mistilliden til formanden som eneste punkt. Inden den ekstraordinære generalforsamling nåede at blive holdt, trak Henning Lübcke sig imidlertid fra formandsposten den 9. marts.

Siden har Tom Ewers som næstformand været i spidsen for Danske Kloakmestres 455 medlemmer.
På den ordinære generalforsamling stillede Henning Lübcke så op som modkandidat til Tom Ewers. Det blev til en tæt afgørelse, hvor generalforsamlingen valgte Tom Ewers som ny formand med 42 stemmer mod 36 til Henning Lübcke.
Den nye brancheforeningsformand er 55 år og driver virksomheden Sydkystens Brolægning & Kloak i Taastrup. Han har været medlem af bestyrelsen for Danske Kloakmestre i to år. Henning Lübcke nåede at være i bestyrelsen i otte år, og heraf de sidste fire år som formand.

Enige om retningen
Forud for formandsopgøret havde Tom Ewers som næstformand aflagt bestyrelsens beretning. Han fortalte, at bestyrelsen i dag er enig om, hvilken retning, Danske Kloakmestre skal bevæge sig i. Han gjorde det klart, at den nuværende bestyrelse ikke ønskede at fortsætte, hvis det blev til valg af Henning Lübcke til formandsposten.

Han rundede beretningen af med en tak til den øvrige bestyrelse for samarbejdet. Og med en tak til Henning Lübcke for den indsats, han har ydet for Danske Kloakmestre.

”Desværre var du og bestyrelsen ikke enige om fremgangsmåden”, sagde Tom Ewers.

Der var i øvrigt også ganske andre og mere festlige punkter på programmet hos Danske Kloakmestre på Hotel Faaborg Fjord. Efter generalforsamlingen med formandsvalget som det alt overskyggende punkt, trak medlemmerne i festtøjet og fejrede, at Danske Kloakmestre i år har 25 års jubilæum.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328