23948sdkhjf

Den erfarne producent Vink Plast var med hele vejen

Vink Plast blev involveret i moderniseringen af Experimentarium tilbage i 2013. Vink Plast blev nemlig taget med på råd, allerede i planlægningsfasen og bevarede en central rolle lige til genåbningen.

CEBRA Arkitekter havde en klar vision om, hvad de gerne ville lave rent designmæssigt, og det krævede en vis viden omkring, hvilke materialer der kunne opfylde disse ønsker. Vink Plast blev kontaktet da de tidligere har været inde og rådgive om materialer, såsom Trespa, FibreC, Kerrock, Lexan og Gallina til andre projekter. Vink Plast har en stor teknisk og praktisk erfaring med plastbaserede produkter, der er tillært gennem mere end 40 års erfaring med byggeplast. Som en velkendt leverandør og sparringspartner var Vink Plast også jævnligt forbi CEBRA i forbindelse med andre projekter og denne hyppige kontakt gjorde arbejdet med at finde de rigtige produkter og løsninger til Experimentarium meget velfungerende.

- Det er spændende at være med helt fra starten og rådgive ud fra den viden vi har om vores materialer. Vink Plast kan være med hele vejen, fra den tidlige fase hos arkitekten, til det færdige projekt med rådgivning og vejledning i brugen af vores produkter til byggeriet, siger projektkonsulent Per Nørgaard fra Vink Plast.

Vink Plast er producent og leverandør af de materialer, som Einar Kornerup og A.E. Stålmontage har monteret på Experimentarium. Materialerne fra Vink Plast ses i de store gallerier A og B, hvor de to ikoniske trapper står og det drejer sig om Larson plader med spejloverflader samt hvidlakerede sandwichplader til kassetter og plane plader på vægge og loft. Kassetterne er optegnede, opskårede, perforerede, fræsede og bukket af Vink Plast i samarbejde med deres samarbejdspartnere. Vink Plast leverede også materiale til underkonstruktionen. I galleri A er der omkring 600 spejlkassetter og i B omkring 200.

-   Spejlrefleksoverfladen på kassetterne er med til at give et helt andet lys, som der kun opnås med denne her overflade. Der kan opnås spejlrefleks på mange måder, men ikke noget, der beholder spejlreflekseffekten lige så længe som Larson pladerne, der er anvendt til disse kassetter, siger Per Nørgaard.

Der har været et rigtig godt samarbejde blandt aktørerne også selvom der indimellem måtte justeres på kassetternes mål, grundet uforudsete skævheder i væggene.

 - Tidsmæssigt kan der være pres på, men der er næsten ikke noget byggeri i dag, hvor det ikke er tilfældet. Kassetter er komplicerede at lave, men de leverandører vi arbejder med, er også gamle i faget, og de kan håndtere de forandringer, der måtte komme undervejs, slutter Per Nørgaard

Vink Plast:

Leverer løsninger til facader og interiør indenfor plast, kompaktlaminater, aluminium og fiberbeton

Har et bredt materialeprogram til byggebranchen

Opskærer og bearbejder pladerne, så de er klar til montering

Har leveret materialer til blandt andet Bjerget, Randers Regnskov og 8-tallet

Har domicil i Randers

Findes på www.vink.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11