23948sdkhjf

Arbejde foregik i højderne

Einar Kornerup A/S vandt apteringsentreprisen på det ny Experimentarium. De stod derfor for alle indvendige overflader, glasvægge, maler-, tømrer- og murerarbejder samt diverse andre underentrepriser. Einar Kornerup leverede desuden to hele storkøkkener, gulve og skranker. Foruden tømrer- og murerarbejdet i egenproduktion havde Einar Kornerup en blanding af kendte og nye underentreprenører beskæftiget.

-   Samarbejdet mellem os og vores underentreprenører samt bygherrer og deres rådgivere er gået meget godt. Der har været en rigtig god omgangstone og et konstruktivt samarbejde, hvor vi har hjulpet hinanden, siger Michael Svendsen, entreprisechef hos Einar Kornerup.

En af de mere udfordrende opgaver bestod i at indrette de to rum, hvor de ikoniske trapper er placeret. Rundt om Vektor-trappen har Einar Kornerup udført overflader i aluminium, perforeret gips og glas. Rundt om Helix-trappen har virksomheden monteret alle overflader med granit, spejle i varierende mønstre og specielle spejllofter, som er udviklet specielt til denne opgave.

-   Der er intet standard over det, vi har leveret. Det er en kundespecifik løsning. Arkitekten har designet det, og så har vi været med til at udvikle det og beslutte, hvilke plader der skulle bruges for at opnå det bedste resultat, siger Michael Svendsen.

Da der er meget højt fra gulv til loft, måtte Einar Kornerup arbejde en del fra lifte og stilladser. Ud over at arbejde i højderne skulle Einar Kornerup også arbejde uden om de store trapper, der grundet deres størrelse skulle hejses ind i bygningen, inden det resterende arbejde kunne udføres.

-   Det var en stor udfordring at arbejde rundt om de kæmpestore trapper. Samtidig skulle vi det sidste halve år arbejde uden om de folk, der satte udstillinger op. Men det gik godt, og der var forståelse for hinandens arbejdsområder, siger Michael Svendsen

Einar Kornerup husker tilbage på forløbet på Experimentarium med glæde, og det konstruktive samarbejde med de andre aktører og bygningens unikke udtryk har sat sine spor.

-   Trappen spejler sig i alle overflader hele vejen rundt. Når man kigger ned i trappen, kan man se væggene, og når man kigger ind i væggene, kan man se trappen, så det hele spejler sig og giver en rigtig god effekt. Det har været spændende og sjovt at være med til at udføre arbejdet på så smuk og speciel en bygning, siger Michael Svendsen, med smil i stemmen. 

Einar Kornerup

har også udført vægge, gulve og lofter til en cafe på første etage af Experimentarium

er blandt de større husbygningsentreprenører i Danmark

har flere CSR- fokusområder, herunder miljø og sundhed

findes på www.einarkornerup.dk

 
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094