23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Meget krudt er brugt på 42 timer

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Urafstemningen om overenskomsten betyder at en storkonflikt nu er afblæst og at der er en gældende overenskomst for de næste tre år. Men der har i byggeriet været murren i krogene over to ting, nemlig at der ikke kom kædeansvar og at en arbejdsuge kan komme op på 42 timer. Overarbejde, der dog kan afspadseres på et senere tidspunkt.

Det virker lidt som om, at man måske har manglet et eller andet at skændes om ved forhandlingsbordet, for overarbejde har jo altid eksisteret, og der er blevet brugt rigtig meget krudt på at diskutere det.

Men til gengæld er der kommet mere i lønningsposen, til både svende og lærlinge og det er en lønaftale, som begge sider af bordet godt kan være tilfreds med.

Så alt i alt er det en overenskomst som tilgodeser den udvikling og det aktivitetsniveau, der er i samfundet i øjeblikket. Det er umuligt at gøre alle tilfredse, og der vil altid være nogle ting, nogle er mindre glade for end andre.

Kædeansvaret kommer heller ikke i denne omgang, og byggeriets arbejdsgivere er fortsat ikke klar til en model, hvor man reelt skal tage ansvar for andres måde at drive virksomhed på.

Sådan virker den danske arbejdsmarkedsmodel, og demokratiet har talt. Og det er netop det stærke, nemlig at parterne kan sætte sig ned, lægge fornuftige argumenter på bordet og finde frem til en fælles løsning over en årrække, så alle kommer derfra med æren i behold.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173