23948sdkhjf

Aarsleff-selskaber skal modernisere Østerport Station

Når Metro Cityringen åbner i København i 2019, kan Østerport Station se frem til at modtage flere rejsende.

Som led i anlægget af den nye metrolinje bygges der nemlig en ny metrostation ved Østbanegade, som får adgang direkte ind i siden af Østerport Station oppe i terræn.

Derfor vil DSB modernisere Østerport Station, og den opgave er lagt i hænderne på Aarsleff-selskaberne Aarsleff Rail og Wicotec Kirkebjerg.

Opgaven har ifølge udbudmaterialet en værdi af cirka 90 mio. kroner eksklusiv moms.

Aarsleff-koncernen oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at arbejderne udføres fra april i år og frem til starten af 2019. 

Renoveringen omfatter stort set alle dele af bygningen, og det er derfor nødvendigt at lukke stationsbygningen for passagerer gennem hele perioden. Totalrådgiver på projektet er Sweco i samarbejde med KHR Arkitekter. 

Fredet i 1992
Østerport Station, der er tegnet af DSB’s første overarkitekt Heinrich Wenck, åbnede i 1897 og var oprindeligt tænkt som en midlertidig station.

Bygningen fik imidlertid lov til at overleve og er idag en af Københavns mest benyttede togstationer med ca. 27.000 daglige passagerer. 

Stationen har i tidens løb undergået mange ombygninger og forandringer i takt med den stigende trafik. Den blev fredet i 1992, og renoveringen udføres derfor med fokus på at bevare stationens oprindelige udtryk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235