23948sdkhjf

Et dårligt indeklima skader mennesker og branchen

Konkurrence er ikke sundt, hvis priserne bliver presset fuldstændig i bund og prisen er den eneste fællesnævner, skriver dagens debattør om ventilationsbranchen

Generelt går det godt for ventilationsbranchen - der er fremgang, og flere og flere virksomheder blomstrer. Det har også skabt konkurrence blandt os. En konkurrence, der egentlig er sund nok.

Men hvad sker der, hvis konkurrencen fortsætter, og hvad kommer det til at betyde for vores service, mødet med kunderne og kvaliteten af produkterne?

Min holdning er, at et dårligt klima ikke kun skader mennesket, men også branchen.

Rigtig mange husstande og virksomheder døjer med dårligt indeklima, der forårsager fugt, skimmelsvamp og radon. Generelt er det godt for os producenter, når det danske indeklima er presset, for så har vi masser at lave. Men for tiden er vi pressede, og vi oplever et helt nyt billede af ventilationsbranchen.

Nye spillere på markedet
De sidste mange år er der også kommet flere spillere på markedet. Det ser jeg ikke nødvendigvis som en dårlig ting, men der er sket et skred i branchen.

Prisen er blevet vigtigere end den gode service og den gode kundekontakt, som før i tiden drev enhver forretning. Priserne i branchen er presset i bund, og grundet konkurrencen er det blevet vigtigere at sælge mere og hurtigere, end hvad vi har været vant til.

Uanset hvor meget vi optimerer med digitale løsninger og lignende, slækkes der lige nu på kvaliteten i branchen, og det sætter sit aftryk.

På den anden side er kunderne også med til at presse priserne i bund, fordi de selvsagt ønsker det bedste tilbud, de kan få. Men her er det vigtigt, at vi som branche står fast og sammen - det er vores ansvar.

Grundlæggende mener jeg, at konkurrence er sundt. Men jeg synes ikke, at konkurrence er sundt, hvis priserne bliver presset fuldstændig i bund, og hvis pris er vores eneste fællesnævner.

Hjælp hinanden
Jeg vil opfordre til, at vi hjælper hinanden og finder tilbage til vores ’gamle’ fællesgrundlag.

Og det er vigtigt at huske det gode købmandsskab og minde os selv og hinanden om de værdier, der egentlig binder os sammen.

Vi skal altså væk fra pris og tættere på kerneværdierne. For i sidste ende handler det om at sikre et sundt indeklima og sunde bygninger til gavn for mennesker.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141