23948sdkhjf

Bofællesskaber skal skabe livskvalitet hos ældre

Som en del af et nyt projekt vil PKA, FB Gruppen og Realdania opføre seniorbofællesskaber, som skal øge livskvaliteten hos ældre og bekæmpe ensomhed.

Pensionskassen PKA, udvikleren FB Gruppen og den filantropiske forening Realdania er gået sammen i et nyt partnerskab, der vil forebygge og bekæmpe ensomheden blandt ældre.

Det sker ved at udvikle nye modeller for seniorbofællesskaber, som også økonomisk svagere ældre har råd til.

Ifølge undersøgelser fra SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd – er ensomhed således et stigende problem blandt ældre. I alt føler 9,7 procent af de ældre sig ofte eller engang imellem ufrivilligt ensomme.

Men når ældre bor sammen med andre, stiger deres livskvalitet, og de føler sig mindre ensomme.

- Vi kan se, at der generelt er et stort behov for flere seniorbofællesskaber (…) Derfor ønsker vi sammen med andre parter at være med til at kickstarte markedet og udvikle nye gode bofællesskaber med plads til mangfoldighed, siger administrerende direktør i Realdania, Jesper Nygård, i en pressemeddelelse.

Samarbejdet er en del af projektet ”Rum og fællesskaber for ældre”, hvor en del af indsatsen er at udvikle nye seniorbofællesskaber gennem partnerskaber med både private aktører og den almene boligsektor. 

Det er ambitionen, at det konkrete udviklingssamarbejde mellem PKA, FB Gruppen og Realdania skal munde ud i et eksempelbyggeri, der kan inspirere bolig- og ejendomsbranchen til at bygge flere seniorbofællesskaber over hele landet. 

Realdania har afsat 52 millioner kroner til initiativet fra 2016 til 2019. Det er hensigten, at eksempelbyggeriet skal opføres på det gamle Grønttorv i København, hvor PKA og FB Gruppen er ved at udvikle en ny bydel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11