23948sdkhjf

Danske togstationer får tilført millioner

Regeringen og DF udmønter penge til 12 projekter, der skal forbedre tilgængeligheden på stationer i blandt andet København, Odense og Roskilde

Partierne bag finansloven for 2017 har nu udmøntet 50 mio. kroner, der er afsat til at forbedre tilgængeligheden for personer med handicap på de danske togstationer.

Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti igangsætter derfor 12 forskellige projekter, der alle har til mål at forbedre forholdene rundt om i landet.

Projekterne omfatter særligt etablering af ledelinjer og elevatorer, og vil være til gavn for en bred gruppe af handicappede og bevægelseshæmmede personer.

I udvælgelsen af de 12 projekter er der lagt vægt på, at de stationer som mange benytter bliver tilgodeset. Derfor er projekter i København, Odense, og Roskilde blevet udvalgt. Derudover ønsker ordførerkredsen, at pengene bliver fordelt i hele landet, hvorfor mindre stationer som Bjerringbro, Borris og Ulfborg også er blevet udvalgt.

- Der skal tilbydes gode og balancerede transportmuligheder for alle passagerer i den kollektive trafik - også for personer med handicap. Målet er, at flere skal kunne benytte de almindelige kollektive trafiktilbud, og det mener vi, at disse projekter hjælper med til at sikre, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i forbindelse med udmøntningen.

Alle projekterne forventes igangsat i løbet af 2017, og Banedanmark regner med, at de fleste allerede vil være på plads og i drift i 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204