23948sdkhjf

10-tonner ombygget til vandløbsarbejde

Vejle Kommune har købt en 10 tons gravemaskine, som er bygget om hos importøren, så den passer perfekt til opgaven med at rense kommunens vandløb

Vejle Kommune opstillede krav til deres nye 10-ton gravemaskine, at den skulle have så brede bånd som muligt, og her kunne Nicolaisen & Larsen levere en unik løsning - nemlig 60 cm brede stålbånd med gummiskoplader.

- Det betyder, at maskinen både har en god bæreevne i det ofte bløde underlag langs vandløbene og sikrer lodsejerne minimale skader, når vi kommer rundt og renser vandløb. Gummiskopladserne betyder, at maskinen også kan køre på belægning og asfalt. I praksis betyder der, at vi en del steder kan spare at lægge køreplader, siger teamleder Mogens Christensen.

JCB 100 C-1 er en maskine af JCB’s nyeste generation. Det betyder, at maskinen har JCB’s egen motor, der lever op til tier IV final kravene (miljøkrav, red).uden partikelfilter eller Ad Blue. Det giver reducerede driftsomkostninger samtidig med en meget miljøskånsom drift.

Krav og udbud
Teamleder Mogens Christensen fortæller, at Vejle Kommune som det kræves har opstillet kravspecifikationer og indhentet tre tilbud.

- Nicolaisen & Larsen var den eneste, der kunne levere de brede bånd. De andre var med gummibånd. Ellers var forskellen ikke stor mellem de tre. Vi har så fået den bygget op, så den passer rigtig godt til vores formål, hvor den arbejder med vandløbsoprensning det meste af året, siger Mogens Christensen, og selv om maskinfører Claus Jelling ikke har kørt ret meget med maskinen endnu, er han glad for opbygningen.

- Vi har fået Engcon tiltrotator på, og samtidig har vi betjening af båndene bygget ind i Engcons mikroprop joystick. Tiltrotatoren er vigtig, når vi kører med mejekurven og skal følge vandløbenes bugtninger og for eksempel undgå af ramme træer. Kravet var, at maskinen skal have olie nok til både at klippe med mejskurvens klipper, rotere og tilte på én gang, uden at det går ud over nogen af funktionerne, og det kan den, fortæller Claus Jelling.

- Jeg bliver rigtig glad for at kunne køre maskinen frem ved hjælp af de to joysticks. Vi kører frem i små ryk hele tiden, så det betyder meget kun at bruge joysticks. Rotortilten er guld værd. Det sparer meget tid, når vi undgår håndarbejde, fordi vi kan manøvrere mejekurven helt præcist, siger han.

Afløser ældre maskine
Den nye JCB afløser en 8 ton maskine af et andet fabrikat. Den havde otte år på bagen, så Claus Jelling oplever store forbedringer af førerkomfort, forbrug og støjniveau.

Produktchef Ole Daniel, Nicolaisen & Larsen fortæller, at det er lidt specielt, at JCB har en maskine på 10 ton. De fleste fabrikater springer fra 8 ton som den største minigravemaskine og op til de mindste ’store’ gravemaskiner på 12-14 ton.

- I forhold til tidligere modeller har JCB 100 C-1 en forøget motoreffekt på 14 procent. De nye modeller har Load Sensing, som sørger for effektiv udnyttelse af hydraulikkapaciteten, og samtidig går de automatisk i tomgang, når joysticket ikke aktiveres. Begge dele medvirker til et lavt brændstofforbrug.

- Opbygningen med Engcon microprop joystick, brede bælter og centralsmøreanlæg er et godt eksempel på, hvordan vi ofte skræddersyr maskiner til kunderne i Danmark, og det er samtidig et eksempel på, at kunden er gået hele vejen for at få den optimale maskine til opgaven. Netop den del, gør vi meget ud af skal være i orden, samtidigt med at serviceløsninger skal være på plads. Netop fordi dette sammenholdt med en høj gensalgsværdi er det, det der gør en JCB-maskine så unik. Fokus på de totale omkostninger, er i sidste ende det, der giver værdi for kunden, siger Ole Daniel.

Vejle Kommune har 350 kilometer offentlige vandløb, som typisk renses op en gang om året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126