23948sdkhjf

Mærsk-direktør indtræder i Cowis bestyrelse

Adm. direktør i Svitzer A/S, der er en del af Maersk Group, Henriette Hallberg Thygesen er udpeget til nyt bestyrelsesmedlem i den danske internationale rådgivningsvirksomhed Cowi.

Svitzer udfører bugser- og bjærgningsopgaver, og Henriette Hallberg Thygesen skal med sin mangeårige internationale erfaring fra Maersk-koncernen bidrage med indsigt i Cowi kernemarkeder kombineret med stærke kompetencer inden for forretningsudvikling og kunderelationer.

- Henriette vil uden tvivl blive et stort aktiv for bestyrelsens fremadrettede arbejde. Vi er på en spændende rejse med COWIs vækststrategi One Step Ahead, hvor vores fokus er på at styrke Cowis internationale position. Henriettes mangeårige erfaring fra blandt andet det amerikanske marked vil være enormt værdifuld for os, og vi glæder os meget til at påbegynde samarbejdet, siger Cowis bestyrelsesformand Steen Risgaard i en pressemeddelelse.

Understøtte vækst
Henriette Hallberg Thygesen har arbejdet i Mærsk-koncernen siden 2002 heraf en længere årrække i udlandet.

Hun vendte tilbage til Danmark i 2016 fra en stilling som adm. direktør i Mærsk-selskabet Damco i USA. Den 1. september afløste hun Robert Mærsk Uggla som adm. direktør i rederiet Svitzer A/S.

Med sin nye position i Cowis bestyrelse ser Henriette frem til at understøtte Cowis fortsatte vækst og forretningsudvikling:

- Cowi er en spændende virksomhed med store ambitioner. Selv om jeg kommer fra en anden branche, er der mange lighedspunkter i måden at drive virksomhed på. Relationerne til kunderne er altafgørende, og det strategiske arbejde med at styrke dén del af forretningen, har jeg praktiseret gennem en lang årrække i mine forskellige positioner i Maersk-koncernen, både herhjemme og internationalt, udtaler hun i pressemeddelelsen.

I front på viden
Det nye bestyrelsesmedlem har en række erhvervsorienterede MBA’er og en Ph.d. i anvendt matematik i bagagen. Derfor har Henriette Hallberg Thygesen også en stor både faglig og personlig interesse for at tage del i Cowis fortsatte udvikling

- De forskningsmæssige miljøer tiltaler mig meget. I en vidensvirksomhed som Cowi, hvor det handler om at tiltrække de bedste hjerner på globalt plan, så man kan være blandt de bedste i verden inden for sine kernekompetencer, er det også et must at være på forkant med den nyeste viden og innovation, siger Henriette Hallberg Thygesen.

Hun afløser Hans Ole Voigt i Cowis bestyrelse. Han udtræder efter seks års virke i overensstemmelse med Cowis interne regler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328