23948sdkhjf

Samarbejde skal styrke arkitekt- og rådgivereksport

Et nyt partnerskab mellem Bloxhub og The Architecture Projekt skal binde regioner, sektorer og faggrupper bedre sammen

Danmark er kendt i store dele af verden for bæredygtige byer, men eksportmulighederne kan styrkes hvis man samler innovative kræfter på tværs af landets regioner og gør det nemt at samarbejde og videndele.

Det var hovedbudskabet, da den såkaldte vækst- og innovationshub, Bloxhub, og erhvervsklyngen inden for arkitektur og byggeri, kaldet The Architecture Projekt, forleden indgik et nyt partnerskab, så de kan tilbyde bedre og koordinerede produkter til deres medlemmer.

Binder branchen sammen
Det sker ud fra et ønske om at binde branchen tættere sammen på tværs af regioner og faglighed og samle dansk viden inden for arkitektur, design, teknologi og byggeri.

- Der skal bygges byområder til over tre mia. mennesker på globalt plan de næste 30 år, og det skal de danske virksomheder selvfølgelig være med til at levere. Men hvis vi skal lykkes med at udvikle og eksportere de gode løsninger, kræver det, at vi arbejder sammen på tværs af regioner, sektorer og faggrupper, siger Lars-Peter Søbye, bestyrelsesformand i Bloxhub og adm. direktør i den rådgivende ingeniørvirksomhed Cowi.

Let adgang til information
Mere konkret vil partnerskabet betyde, at medlemsvirksomhederne i de to foreninger dels får nemmere adgang til relevante initiativer og samarbejdsparter og dels får bedre muligheder for at skabe innovation og løsninger til de udfordringer, samfundet står overfor.

- Vi har etableret partnerskabet for sammen at kunne udvikle de styrker, som vi har i de forskellige regioner i Danmark, både i Øst-, Vest-, Nord- og Syddanmark. For os er det forudsætningen for, at vi som branche også i fremtiden kan fastholde og styrke udviklingen af Danmarks globalt ledende position inden for arkitektur og design, siger Jørgen Bach, formand for The Architecture Project og forretningsudviklingsdirektør og seniorpartner i Arkitema Architects.

Startskud på Building Green
Bloxhub og The Architecture Project skød onsdag et nyt samarbejde i gang på Building Green i Aarhus. Det skete med en såkaldt pitch session, hvor medlemmer fra henholdsvis Bloxhub og The Architecture Project fik mulighed for at præsentere deres forretningsidé eller udfordring for et ekspertpanel. Fremover vil de to arbejde sammen om konkrete aktiviteter, blandt andet arkitekturbiennalen Rising Architecture Week.

The Architecture Project (TAP) er en erhvervsklyngeorganisation indenfor dansk arkitektur og byggeri. TAP har til formål at sikre vækst og arbejdspladser gennem erhvervsfremmende aktiviteter inden for forretningsudvikling, matchmaking og internationalisering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172