23948sdkhjf

Ganske fornuftigt år for Vejle-entreprenør

Toplinje og bund voksede kun lidt, men en overskudsgrad på 5,7 procent er fornuftigt i branchen.

Årsregnskabet for 2016 viser en lidt beskeden omsætningsfremgang på syv mio. kr. til 355 mio. kr., men med en overskudsgrad på 5,7 procent.

Bruttofortjenesten steg fra 53 mio. kroner til godt 55 mio. kroner, mens resultatet før skat steg fra 18 mio. kroner til 20 mio. kroner. Årets resultat steg fra 14,3 mio. kroner til 15,9 mio. kroner. Selskabet råder nu over en egenkapital på 43 mio. kroner.

- Vi har været gode til at vækste, men det er gået en anelse langsommere i det netop afsluttede år. Men det er fortsat vækst på alle punkter, så vi er rigtig godt tilfredse med det opnåede, siger adm. direktør Jens Winther.

Læs mere om STB Byg: STB Byg har store ting i støbeskeen

Holdt lidt igen
Han forklarer, at man har holdt en lille smule igen for ikke at vokse for hurtigt, så organisationen kan nå at følge med. Men målet er som det fremgår fortsat vækst, og ifølge den adm. direktør er fundamentet nu lagt for at tage nye skridt.

Der er nemlig store forventninger til 2017 og 2018, hvor ordrebøgerne allerede har samlet projekter for 700 mio. kr.

- Og det er projekter med god bonitet, for vi gør meget ud af vores risikostyring, både på de offentlige opgaver vi deltager i, og i lidt stigende grad også de private opgaver, siger Jens Winther.

Satser på Sjælland
Firmaet har en plan om at rykke mod øst, men det betyder ikke nødvendigvis København:

- København har andre betingelser at arbejde under, som vi først i givet fald skal lære, men det betyder ikke at vi ikke kan bygge på Sjælland. Der er masser af andre opgaver at løse rundt omkring, og det er vort mål at deltage her, siger han.

STB Byg A/S struktur

STB Byg A/S startede oprindelig i 1956 som en traditionel og lokal tømrervirksomhed. I dag er selskabet landsdækkende og visionær entreprenørvirksomhed i stadig udvikling.
STB Entreprise udfører total-, hoved- og storentrepriser for såvel offentlige som private bygherrer i hele Danmark.
STB Håndværk fungerer som en selvstændig håndværksvirksomhed bestående af snedkeri, murer- og tømrerafdeling. Virksomheden er beliggende i Jelling og fungerer som underleverandør til STB Entreprise i forbindelse med projekter i regionen.
STB Ejendomme administrerer holdingselskabets ejendomme og arbejder med projektudvikling.
Samlet beskæftiger STB Byg A/S omkring 110 medarbejdere, hvoraf cirka 60 er håndværkere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.15