23948sdkhjf

Tunge drenge bygger havn i Nordatlanten

Det er de rigtig store CAT-maskiner, der skal til for at bygge ny havnemole i Thorshavn på Færøerne

Der har været tungt læs på færgen til Thorshavn på Færøerne, for Pon Equipment har leveret noget af det tungeste maskingrej, der er solgt i Danmark, til en færøsk enteprenør, som skal bruge maskinerne i forbindelse med et havnebyggeri i Thorshavn. Og der skal mere grej derop.

Der skal bygges en ny havnemole på i alt en kilometers længde, og det sker fra bunden, hvor dybden er på 30 meter nordatlantisk havvand.

Molen skal bygges op af klippestykker, som sprænges et andet sted på øerne, og fragtes til havnen med store dumptrucks, som naturligvis også er CAT-maskiner.

- Det hele skal foregå på 36 måneder, så der skal ske noget. Til formålet skal der sprænges tre millioner kubikmeter klipper, som skal udlægges til den nye havn, fortæller Michael Bahn Jørgensen, salgsdirektør i Pon Equipment.

Færøerne er kendt for at bygge spektakulært, og ø-gruppen er noget nær verdensrekord i antallet af tunneller. Så ekspertisen er til stede hos de lokale entreprenører, som nok ved hvad det handler om, når det gælder sprængning af klipper til havne og tunneller.

Licitationen Byggeriets Dagblad besøger lidt senere på foråret byggepladsen på Færøerne, hvor de tunge maskiner kører.

Læs mere om: cat
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.237