23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Nyt elev-tiltag er da et skridt på vejen

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Skal bygge- og anlægsvirksomhederne klare fremtidens udfordringer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft, skal børn og unge gøres opmærksom på branchens faglige uddannelser allerede i folkeskolen.

Dansk Byggeris partnerskabsaftaler, der skal sikre en bedre dialog mellem kommunerne og de lokale skoler og virksomheder i jagten på nye praktikpladser, er et stort skridt på vejen. Nu har organisationen så lanceret en virksomhedsbank, hvor folkeskoleeleverne kan finde håndværksmestre, som vil vise deres virksomheder frem.

Der skal ikke herske tvivl om, at det nye tiltag er vigtigt i målsætningen om at få flere elever til at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen frem for en gymnasial uddannelse. Men den kan forhåbentlig også vise, at bygge- og anlægsbranchen er meget mere end tømrere og murere. Flere af de mindre fag som eksempelvis glarmestrene skriger efter lærlinge og har praktikpladserne klar, men har svært ved at tiltrække de rette kandidater.

Hverken partnerskabsaftaler eller virksomhedsbank kan stå alene. Begge dele kræver, at virksomhederne opretter de vigtige lærepladser - både af kortere og af længere varighed. Men folkeskolerne skal også blive langt bedre til at gøre opmærksom på erhvervsuddannelserne, i den uddannelsesvejledning de giver til de ældste klasser. Der ernemlig lige så meget prestige i at gå på en byggeplads som at sidde tre år med næsen begravet i bøgerne på et gymnasium.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14