23948sdkhjf

Cementproduktion: Højeste niveau i otte år

Alle produktionslinjer kører i treholdsskift hos Aalborg Portland, der har ansat 20 nye medarbejdere for at følge med.

Efterspørgslen på cement i Danmark nåede i 2016 det højeste niveau i otte år. Det viser tal fra Aalborg Portland, der er Danmarks eneste cementproducent.

Virksomheden leverede 1,3 millioner tons cement til den danske byggebranche i 2016. Det er 10 procent mere end i 2015 og hele 47 procent mere end i 2010, hvor byggeaktiviteten var lavest.

- Det peger på, at investeringslysten er godt på vej tilbage til dansk erhvervsliv, og det er en positiv spiral, som også vil sprede sig til andre brancher og industrier, siger direktør Michael Lundgaard Thomsen.

For at følge med efterspørgslen valgte Aalborg Portland i efteråret at geare op til fuld kapacitet på fabrikken i Aalborg, hvor alle produktionslinjer nu kører i treholdsskift. Sideløbende er der ansat 20 nye medarbejdere på fabrikken i Aalborg samt et endnu større antal hos underleverandørerne.

Væksten i cementforbruget er ikke isoleret til det danske marked. Godt en tredjedel af f Aalborg Portlands samlede årlige produktion på to millioner tons cement sendes ud på eksportmarkederne, hvor pilen ligeledes peger i en positiv retning. Det gælder ikke mindst i nabolandene samt USA, hvor markedet for hvid cement lige nu vokser med 15-20 procent årligt.

Desuden forventer koncernen i løbet af de næste par år at investere 500-600 millioner kroner i cementproduktionen i Aalborg.

Væksten fortsætter i byggeriet

Beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen nåede i januar sit højeste niveau siden 2009 efter en jobfremgang på fire procent i 2016.

Alene fra december til januar blev der skabt lidt over 1.000 nye job i byggeriet, og Dansk Byggeri forventer yderligere stigninger i 2017 og 2018, om end på et lidt lavere niveau end i 2016.

Samtidig viser en opgørelse fra byggepipeline.dk, at antallet af store byggeprojekter fortsat ligger på et højt niveau. Den udvikling fik i sidste uge Bygherreforeningen til at opfordre sine medlemmer om at være mere opmærksomme på markedssituationen i eget område, inden der udbydes en opgave.

- Det vil bestemt være en fordel at have en analytisk tilgang og forsøge at time udbuddet i forhold til, om der er ledig kapacitet i markedet. Desuden vil det være en fordel også at efterspørge aktører fra udlandet til projekterne for at sikre, at der kommer ekstra kapacitet ind på det danske marked og vi dermed undgår overophedning. Det vil være godt for os alle, sagde direktør Herman L. Bang.

Læs hele artiklen:

Byggepipeline: Bygherreforening advarer om kapacitetsudfordringer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125