23948sdkhjf

Energirenoveringer i fokus i Bella Center

Teknologisk Institut og Bygherreforeningen er blandt oplægsholderne, når de nyeste resultater inden for energirenoveringer præsenteres på Ejendomsmessen

Bygherrerne opnår ikke altid de ønskede besparelser ved en energirenovering. Det er et af de aspekter, der kommer i fokus, når energirenoveringer kommer under lup på den første udgave af Ejendomsmessen, der åbner på onsdag i Bella Center i København.

Projektet "Reelle energibesparelser ved energirenovering af etagebyggeri" ved Teknologisk Institut har undersøgt, hvorfor de forventede energibesparelser ikke altid opnås.

Vagn Holk Lauridsen, der er Sektionsleder på Teknologisk Institut, leder projektet, der har gennemført en gennemgribende kortlægning og dokumentation af før og efter-situationen og en registrering af byggeprocessen i syv energirenoverede ejendomme. Data er blevet grundigt analyseret for besvarelse af det vigtige spørgsmål.

Han vil på Ejendomsmessen præsentere projektet, som har sat fokus på vigtige udfordringer ved omfattende renoveringsprocesser i forbindelse med energirenovering.

Lejernes adfærd
Et andet aspekt ved energirenoveringer er lejernes holdninger og adfærd

Graves Simonsen, der er projektchef og arkitekt i Bygherreforeningen, fortæller på Ejendomsmessen om lejeres holdninger og adfærd ved energirenoveringer, fordi netop lejernes adfærd er afgørende for udlejerens udbytte af energiinvesteringerne.

Udlejeren får nemlig ikke det ønskede resultat, hvis det samlede energiforbrug forbliver uændret. Og stiger det, fordi den ønskede energibesparelse efter en renovering er vekslet til komfortforbedringer, opnår udlejeren heller ikke det optimale resultat.

Lejernes efterfølgende adfærd har derfor stor betydning for, hvordan det samlede energiregnskab ser ud, efter en ejendom eller lejebolig er blevet energioptimeret i forbindelse med renovering.

For lejerne er det vigtigt at de kender huslejen. For udlejerne er det vigtigt at budgettet for investeringer holder vand.

Indeklima efter renovering
Endelig ser professor i sundhed i byggeriet på Aalborg Universitet Lars Gunnarsen ved et seminar på sammenhængen mellem energirenoveringer og indeklimaets kvalitet.

Lars Gunnarsen og hans kolleger har undersøgt renoveringen af flere hundrede boliger, og hvorvidt energieffektivitet og indeklimakvalitet er modsætninger eller begge kan eksistere og leve godt.

Projektet har undersøgt indeklimaets kvalitet efter renovering af et rækkehusområde, af en boligforening på Østerbro og af en udlejningsejendom.
brahe

Seminarer

Onsdag 29. marts 10.30-11.15
Lars Gunnarsen. Professor i sundhed i byggeriet ved Statens Byggeforskningsinstitut på Aalborg Universitet, København: ”Indeklimaets kvalitet efter renovering for bedre energieffektivitet i boliger”

Onsdag 29. marts 11.45-12.30
Vagn Holk Lauridsen. Sektionsleder Energieffektivisering & Ventilation Teknologisk Institut: ”Reelle energibesparelser ved renovering”

Torsdag 30. marts 9.15-10.00
Graves Simonsen. Projektchef, arkitekt MAA, Bygherreforeningen: ”Lejeres holdninger og adfærd ved energirenovering”

Det fulde program over seminarer og aktiviteter på Ejendomsmessen kan findes på http://www.easyfairs.com/da/ejendomsmessen-sikkerhed-2017/ejendomsmessen-2017/

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112