23948sdkhjf

Cowi køber stor svensk rådgiver

Opkøbet er et led i Cowis mål om yderligere svensk vækst

Landets næststørste rådgiver, Cowi, overtager i slutningen af april den Stockholm-baserede rådgiver Projektbyrån med 110 ansatte.

Opkøbet i den svenske hovedstad sker som led i Cowis strategiske fokus på at styrke sin position i Stockholm og dermed skabe yderligere vækst i Sverige.

Projektbyrån er specialister inden for projektledelse og har udviklet særlige systemer inden for blandt andet økonomi- og tidsressourcestyring på byggeprojekter samt i byudviklingsprojekter.

– Projektbyrån har et stærkt brand i den svenske hovedstad, og vores erfaring viser, at det netop er et højt kendskab og en markant tilstedeværelse rent størrelsesmæssigt, der skal til for at blive opfattet som en seriøs spiller i Stockholm - og dermed også på det svenske marked i det hele taget, siger Cowis adm. direktør Lars-Peter Søbye i en pressemeddelelse.

Projektbyrån

Projektbyrån blev grundlagt i 1993 og er specialister inden for projekt- og byggeledelse.
Virksomheden har i dag cirka 110 medarbejdere fordelt på kontorer i Stockholm, hvor størstedelen sidder, og i Uppsala.
Projektbyrån omsætter for cirka 140 mio. svenske kroner (109,5 mio. kroner) årligt.

Styrket Cowi
Han lægger ikke skjul, at Projektbyråns kompetencer inden for projektledelse vil styrke Cowi yderligere på det svenske marked.

– Med Projektbyråns stærke projektledelseskompetencer styrkes Cowi inden for en stadigt vigtigere disciplin. Projekterne bliver i disse år hele tiden større og mere komplekse. De kræver ikke blot multidisciplinære tekniske kompetencer, men også en ekstremt stor grad af projektledelse og –styring. Det er ganske enkelt afgørende for succes, at deadlines og budgetter overholdes, at alle samarbejdspartnerne i projektet håndteres, og at vi kan hjælpe kunden med at navigere i et ofte komplekst interessentbillede, understreger Lars-Peter Søbye.

Del af strategi
Cowi betragter Sverige som en del af sit hjemmemarked, hvor rådgivervirksomheden allerede har 1.000 ansatte fordelt på kontorer i blandt andet de største byer Stockholm, Gøteborg og Malmø.

De seneste tre år har Cowi fordoblet væksten i Stockholm og senest vundet det store byudviklingsprojekt Östlig Forbindelse, der fuldender ringvejen omkring den svenske hovedstad.

Men overtagelsen af Projektbyrån, som sker med virkning fra den 28. april i år, er ifølge Cowi ikke kun en investering i det svenske marked.

For i Cowis nye strategi One Step Ahead fra sidste år er integrationen af kompetencer og på tværs af sektorer og geografi et centralt fokus.

– Når vi byder på de store infrastruktur- og byudviklingsprojekter både i Skandinavien og i udlandet, bliver det mere og mere afgørende, at vi sætter det rigtige team til opgaven. Et team kan sagtens bestå af medarbejdere fra eksempelvis Sverige, Danmark og Indien, som bidrager med ekspertise inden for henholdsvis infrastruktur, miljø, energi og byggeri. Vores forventning er derfor også, at Projektbyråns kompetencer skal bringes i spil inden for hele Cowis portefølje og dermed være med til at styrke hele vores forretning, påpeger Lars-Peter Søbye.

Opkøber kompetencer 
Cowi har netop lagt et 2016 bag sig, hvor omsætningen steg med seks procent til godt seks mia. kroner, mens driftsresultatet røg i vejret med hele 27 procent til 231 mio. kroner.

Den fremtidige vækst kan udover at være organisk sagtens også ske gennem flere opkøb.

Men Lars-Peter Søbye understreger, at opkøbte virksomheder skal styrke Cowi med de rette kompetencer og ikke bare volumen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.363