23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Et fag med tro på fremtiden

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Stadig flere unge ser en fremtid for sig som ingeniør. Ligesom sidste år er antallet af ansøgere til landets ingeniøruddannelser således stigende, hvor ikke mindst civilingeniør-retningen er i vækst.

Man forstår jo godt de unge. Flere prognoser viser, at de rådgivende ingeniørvirksomheder vil hungre efter arbejdskraft inden for en kort årrække. Allerede i 2025 vil der således mangle 9.300 ingeniører ifølge en prognose fra den teknologiske alliance Engineer the future. Dermed står de fleste af de kommende ingeniører også med en nogenlunde klar jobgaranti, når de har overstået deres studier. Det kan ikke mange fag bryste sig af.

Et stigende antal ingeniører er unægtelig også noget, som må vække begejstring i rådgivervirksomhederne. Flere af dem undergår i disse år en større transmission fra den rene ingeniørrådgivning til også at ansætte langt flere arkitekter og konstruktører, så de i højere grad kan udbyde komplette projekt- og rådgivningsydelser til deres kunder.

Det skærper ikke bare konkurrencesituationen mellem rådgiverne, men sætter også arkitektvirksomhederne under et større og større pres, fordi de traditionelle arkitekt- ydelser nu også kan få hos rådgiverne.

Men det vil omvendt også skabe nogle rådgivervirksomheder, som bedre vil kunne stå sig i konkurrencen med udenlandske mastodonter.

Det er ikke bare til glæde for virksomhederne, men også de kommende ingeniører, der vil kunne udbygge deres kompetencer på større og større projekter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109