23948sdkhjf

Fik specialfremstillet 1340 døre

Det har krævet stor fleksibilitet og en meget løsningsorienteret tilgang til opgaven, at være med til at bygge Mærsk Tårnet.

Entreprenørvirksomheden Juul & Nielsen har haft kompletteringsentreprisen, hvor de blandt andet har stået for skeletvægge, glasvægge, indvendige døre, glasværn, indvendig solafskærmning og den markante 75 meter lange egetræsklædte vindeltrappe i atrium. Trappen er faktisk en ståltrappe i tre sektioner, som efterfølgende er beklædt med 2500 egetræsfinerskaller.

Med mere end 200 medarbejdere i København og Aarhus er Juul & Nielsen en af landets største håndværksbaserede entreprenører. De bliver ofte tilkaldt til byggerier med særligt komplicerede tømrer- eller snedkeropgaver, da de har de nødvendige fagfolk med meget lang erfaring i at løfte opgaver af alle typer.

JUUL & NIELSEN A/S kan se tilbage på en mere end 100 år lang historie. Firmaet er vokset via fusioner og opkøb, men altid med øje for ansvarlighed for kvaliteten og levering til tiden. Blandt de hæderkronede virksomheder i koncernen er P. Jul, Svend Andresen og Johny Larsen Snedkerier. Sidstnævnte er Danmarks førende virksomhed inden for specialfremstilling af inventar i træ og metal og videreføres i dag som Snedkerierne A/S.

Juul & Nielsen er medlem af Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar, og hver 7. ansatte hos virksomheden er lærling.

Juul & Nielsen har kontorer i Glostrup og Aarhus.

Læs mere på www.juul-nielsen.dk

- Det har været et helt ekstraordinært og meget spændende projekt at være med til, fortæller Martin van der Watt, der har været Juul & Nielsens projektchef på byggeriet.

- Vi har jo været ind over så forskellige opgaver som cykelstativer i kælderen, alle formede glasværn med brunerede kobberlister, 100.000 m² gipsvægge, indvendige solgardiner, farvede glasvægge i forskellige brand- og lydisolerende udgaver og så har vi sammen med en leverandør fået specialfremstillet 1.340 døre, der bærer en sjælden set tung beslåningspakke, så det kan registreres, hvem der kommer og går. Vi har fra start arbejdet tæt sammen med arkitekter og ingeniører. Undervejs har vi flere gange fundet frem til avancerede specialløsninger, som er blevet forfinet og gjort funktionsdygtige i takt med, at de er blevet opført og gennemprøvet. Det har været vigtigt, at vi ikke gik i stå, når vi stødte på udfordringer, men hele tiden fandt på en udvej af høj kvalitet, som bygherre og de kommende brugere kunne være tilfredse med.

Juul & Nielsen har også stået for brandglasvægge og en brandsektionering af bygningen. En væsentlig opgave, da de mange laboratorier i tårnet har adgang til flere brandfarlige væsker og gasser.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126