23948sdkhjf

Niras styrker sit norske brohoved

Forstærket risikostyring og øget satsning på at vokse i Sverige og Norge har givet rekord i omsætning og indtjening for den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras

Stærke resultater inden for byggeri og fremgang i Norge

Det er stikord, som adm. direktør i Niras, Carsten Toft Boesen, med sindsro sætter på virksomhedens resultat, der ifølge ham viser flotte tal på både top- og bundlinje.

Samtidigt er virksomheden klar til at fusionere med Alectia, der med direktørens ord giver et stærkere fundament for fremtiden, både fagligt, markedsmæssigt og finansielt.

2016 resulterede i en omsætning på 1,5 mia. kroner. Egenproduktionen udgjorde 1,1 mia. kr., svarende til en vækst på 10 procent.

Rekordomsætning
Med et primært resultat på 56 mio. kr. sætter Niras igen rekord i omsætning og indtjening - i et år, da væksten medførte, at Niras udvidede eller flyttede i nye lokaler på de fleste kontorer i Danmark. Flytningen belastede regnskabet med engangsomkostninger på godt 11 mio. kr.

På både omsætning og indtjening var det byggeområdet, som i 2016 blev afgørende for det gode resultat.

- Fremgang på både top- og bundlinje er et udtryk for, at vi har styr på både salget og forretningsdriften. På tværs af vores forretningsområder har der været vidt forskellige markedsforhold. Med en stor indsats fra alle medarbejdere kommer vi flot ud på alle områder. Med til resultatet hører, at vores risikostyring fungerer. Heller ikke i 2016 er der store tab på enkeltprojekter, der trækker ned, siger adm. direktør Carsten Toft Boesen i en pressemeddelelse.

Styrket norsk brohoved
Han glæder sig især over, at virksomheden i 2016 styrkede sit brohoved på det attraktive norske marked, hvor Niras blandt andet vandt flere store infrastrukturopgaver:

- Når de er løst, tror jeg, at vi har projekteret flere kilometer motorvej i Norge, end vi har herhjemme. Med milliardinvesteringer i norsk infrastruktur i de kommende år, er det fremover et særdeles vigtigt marked. Samtidig viser det, at vores strategi, hvor vores specialister samarbejder på tværs af Skandinavien, giver værdi for vores kunder og dermed forretning for os, siger Niras-direktøren.

Fusion med Alectia
Umiddelbart før nytår meddelte Niras og Alectia, at man var nået i hus med en aftale om at fusionere. Den nye virksomhed fortsætter under navnet Niras, og Carsten Toft Boesen fortsætter som adm. direktør. Alle nødvendige myndighedsgodkendelser er i hus, og fusionen forventes realiseret i april 2017.

Derefter venter arbejdet med at integrere de to virksomheder. Efter fusionen vil Niras bestå af over 2.100 medarbejdere, heraf 1.500 i Danmark.

- Vi kommer til at stå styrket på markedet. Som rådgiver skal vi kunne levere folk med spidskompetencer på en lang række områder. Jeg er sikker på, at fusionen kommer vores kunder til gavn. I stedet for et opkøb, der ville have trukket på vores finansielle reserver, har vi nu summen af to velkonsoliderede virksomheder og kan forfølge vores fælles vækststrategi, hvor vi især kommer til at vokse i Norge og Sverige, siger Carsten Toft Boesen.

Niras Gruppen
Mio. kroner 2016 2015
Omsætning 1.474 1.317
Driftsresultat 56 51
Overskudsgrad i pct. 5,1 5,1
Resultat efter skat 39,2 36,2
Antal medarb. 1.475 1.404
Regnskabet afsluttet 31.12.2016

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125