23948sdkhjf

Landsretten frifinder metroentreprenør

Fra bødedom til frifindelse.

Copenhagen Metro Team I/S (CMT), der er hovedentreprenør på byggeriet af Cityringen i København, er netop blevet frifundet i Østre Landsret.
Her stod CMT tiltalt for i september 2014 i flere tilfælde at have overskredet de tilladte støjgrænser for bygge- og anlægsarbejde på metrobyggepladsen på Sønder Boulevard.

Sagen havnede i Østre Landsret efter byretsdommen blev anket.

Københavns Byret havde fundet CMT skyldig i fire af i alt otte rejste tiltaleforhold og havde idømt CMT en bøde på 100.000 kroner.

Men landsretten fandt, at der var så stor usikkerhed om forholdene på tidspunktet for de foretagne støjmå­linger, som var foretaget som uovervågede støjmålinger, at der måtte stilles høje beviskrav til, at en konstateret overskridelse af støjgrænsen skyldtes bygge- og anlægsarbejde på byggepladsen.

Landsretten fandt i hvert enkelt tilfælde ikke tilstrækkeligt sikkert grundlag for at fastslå, at de konsta­terede støjoverskridelser skyldtes arbejde på byggepladsen, og derfor er CMT nu blevet frifundet, lyder det i domsresuméet fra Østre Landsret.

Tilfreds hovedentreprenør
Og den udvikling er man ikke overraskende godt tilfreds med hos CMT.

- Vi er selvfølgelig meget glade for, at landsretten har omstødt byrettens dom til pure frifindelse, siger CMT’s produktionsdirektør, Sigurd Nissen-Petersen, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han fortæller, at CMT arbejder i en pulserende hovedstad, hvor der er mange lyde, og at det er vigtigt at tage med i målingerne.

- Når det er sagt, så tager vi støj meget alvorligt og arbejder løbende på at reducere støj. Og det arbejde fortsætter vi med, siger han.

Samtidig gør han også opmærksom på, at det også er vigtigt at være opmærksom på, at støj ikke helt kan undgås på en byggeplads.

- Men vores mål er hele tiden at holde os inden for støjgrænserne, fortsætter han og påpeger, at CMT sidste år blandt andet satte ekstra støjdæmpere op på en række metrobyggepladser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141