23948sdkhjf

Landinspektører ruster sig til ny virkelighed

Eksperter og politikere er samlet, når Den danske Landinspektørforeningen i morgen mødes til debat om miljø og politik

En række politiske udspil fra skiftende regeringer sigter efter at sikre vækst og udvikling i hele Danmark. Men hvordan går man fra paragraffer til virkelighed og forener de mange modsatrettede interesser?

I jagten på svar samler Den danske Landinspektørforening (DdL) i morgen et bredt panel af eksperter, aktører og meningsdannere til konferencen "Vækst og udvikling i hele Danmark - hvor og hvordan?" på Vartov i København.

Udfordinger og dilemmaer
Her vil man ifølge foreningens formand Torben Juulsager drøfte både værktøjer og muligheder

- Hvordan sikrer vi liv i lokalsamfundene uden for de store byer? Hvad har jordfordeling med udledning af CO2 i landbruget at gøre? Og hvordan løses en række af de udfordringer og dilemmaer, der rejses gennem planlov, naturpakke og andre politiske udspil og planer?, lyder det fra formanden forud for konferencen, hvor deltagerne vil give bud på problemstillinger og løsninger, "der understøtter en velafbalanceret samfundsudvikling", som det lyder i en pressemeddelelse fra DdL.

De faglige oplægsholdere er adm. direktør John Wagner fra De Samvirkende Købmænd, formand Søren Gais Kjeldsen, fra Kommunalteknisk Chefforening og professor og tidligere landsplanchef Niels Østergaard. Formand Steffen Damsgaard fra Landdistrikternes Fællesråd og sekretariatsleder Helga Grønnegaard, der kommer fra Collective Impact, bidrager desuden til debatten sammen med Antoni Stenger, formand for Landbrugsrådgivning Syd, arkitekt Dennis Lund fra Møller og Grønborg Arkitekter, lektor Esben Munk Sørensen fra Institut for Planlægning på AAU og landinspektør Karsten Willeberg-Nielsen, fra Mølbak Landinspektører.

Politiker-debat
På den politiske scene holder erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) oplæg om regeringens vækstinitiativer, som kommenteres af deltagerne efter indlæg af formand Torben Juulsager.

Dagen rundes af med et panel af folketingsmedlemmer, der debatterer under ledelse af politisk kommentator og radiovært Jarl Cordua. I panelet er blandt andre Christian Rabjerg Madsen (S), Pia Adelsteen (DF), Erling Bonnesen (V).
kargaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11