23948sdkhjf

Nye rækkehuse på kanten af byzonen

Første etape af et nyt stort DGNB-certificeret boligområde skal stå færdigt om tre år i naturskønne områder ved Skæring Å.

I Skæring, godt 14 kilometer nordøst for Aarhus centrum, stikker Arbejdernes Andels Boligforening (AAB) i efteråret 2018 spaden i jorden til 88 1- og 2-plans rækkehuse.

Der er tale om boliger i størrelser fra 44 til 105 kvadratmeter, som henvender sig til enlige og familier, der ønsker at komme tæt på naturen.

- Det er et område, som i den forrige kommuneplan blev ændret fra landzone til byzone. Det ligger ude på randen – der hvor byen indtil nu er gået til. Det ligger ud mod de åbne marker, og det er en stor kvalitet, for meget tyder på, at der ikke bliver bygget foreløbig, måske endda nogensinde, siger AAB-direktør Anders Rønnebro, der forventer stor rift om de nye rækkehuse ved Skæring Bæk.

- Det er hverken Gudenåen eller Themsen, men alligevel et ret markant stykke natur med markante kvaliteter, der ligger flot i landskabet, og det tager vi selvfølgelig højde for i vores bebyggelsesplan, tilføjer han.

Fem teams bød ind på projektet, som er vundet af tegnestuerne Rubow og Regnbuen-Kontur i samarbejde med de rådgivende ingeniører fra Tækker.

Der er tale om et projekt med stort fokus på bæredygtighed. Anders Rønnebro oplyser, at målet er at opnå DGNB Guld.

De 88 boliger omfatter et areal på cirka 7.500 kvadratmeter og efterfølges af yderligere en etape med et nogenlunde tilsvarende antal boliger. Disse vil efter planen blive opført i umiddelbar forlængelse af første etape.

Hvordan selve byggeriet udbydes, er ikke besluttet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156