23948sdkhjf

Sugespidsanlæg gør jorden medgørlig

Det var blød jord, der mødte mange af entreprenørerne i de første måneder af byggefasen ved Vendsyssel Teater. Nordjysk Grundvandssænkning var blandt de første aktører på byggepladsen og var tilknyttet Vendsyssel Teater i seks måneder. Grundvandssænkningen var aktiv helt fra det indledende forløb med pælefundering, over udgravning af byggegruben og frem til at de nederste dæk af bygningen var færdigstøbt.

Udover at sænke grundvandet ved Vendsyssel Teater leverede Nordjysk Grundvandssænkning også pejleudstyr til at overvåge grundvandsstanden i området, da der er bestemmelser for hvor meget grundvandet må sænkes i området udenfor byggefeltet. De elektroniske pejlere blev derfor placeret rundt om byggefeltet, og meldte efterfølgende indsamlet data til Nordjysk Grundvandssænknings onlinesystem. Systemet har de selv været med til at udvikle. Udover at overvåge grundvandsstanden i et givent område tilbyder systemet også mange andre muligheder, eksempelvis elektronisk måling af vandmængder i rør, drift af pumper, overvågning af nødstrømsanlæg osv. Med online login kan kunder selv få adgang til overvågningen.

Nordjysk Grundvandssænkning
• De huser 19 mand, hvoraf to var tilknyttet Vendsyssel Teater
• Sammen med hollandske Impulse, har Nordjysk Grundvandssænkning bygget den største dieseldrevne mobile pumpe i Danmark, til dagligt går den under kælenavnet ”The Beast”
• Deres overvågningsteknologi er udviklet i samarbejde med Web4You
• Virksomheden har eksisteret siden april 2007
www.nordjyskgrundvand.dk

Grundvandssænkningen ved Vendsyssel Teater meldte ingen uforudsete problemer, på trods af at jordforholdene sjældent er de samme rundt i Danmark.

- Projektet ved Vendsyssel Teater var for os en spændene specialopgave, ligeså vel som mange af de andre projekter vi er med i.  Alle vores projekter er forskellige fra hinanden. Der findes ingen standartløsning til den slags arbejde vi udfører, for vi ser sjældent to steder i landet, hvor der er helt den samme jord og betingelser for at sænke vandet. Meget arbejde baseres derfor på geotekniske rapporter, og vi udnytter vores erfaring, fortæller Christian Sten Andreasen, Controller ved Nordjysk Grundvandssænkning.

Nordjysk Grundvandssænkning har eksisteret siden april 2007 og har særlig ekspertise inden for grundvandssænkning, brøndboring og overpumpning. De opstiller sugespidsanlæg for entreprenører på både store og små byggepladser. Ligeledes løser de store som små overpumpningsopgaver i mange forskellige forbindelser, eksempelvis kloakeringsopgaver, renovering af åer, tømning af tanke osv.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094