23948sdkhjf

Modulbygger med nyt fokus på ejerboliger

Scandi Byg øjner et nyt forretningsområde, og de første private boligprojekter er allerede i gang.

En af landets største producenter af modulbyggeri, Scandi Byg a/s, øger opmærksomheden om ejerboliger.

Det sker i form af projekter rettet mod developere, der typisk ønsker stram byggestyring og en kort byggeperiode.

Solrækkerne i Nærheden - det store nye byudviklingsområde ved Hedehusene, der skal huse 4000 beboere - er et eksempel på ambitiøst modulbyggeri.

I løbet af få uger går virksomheden sammen med MT Højgaard i gang med at opføre de første 25 af i alt 48 rækkehuse i den landsbyinspirerede bebyggelse.

På samme måde som Løgstør-byggevirksomheden er godt i gang med levere 158 lejligheder til bolig- og shoppingprojektet Kronen Vanløse, som Solstra Capital Partners står bag.

Tidsbesparende proces
Boligmodulerne bygges i en samlebåndslignende proces i Scandi Bygs produktionshaller i Løgstør. Her monteres mest muligt på rette plads fra køkkener og bad - over gulve, vinduer og døre - til strøm og vand.

Herefter transporteres modulerne til byggepladsen og monteres, facadebeklædes og tilsluttes på fundamenterne, der i en tidsbesparende proces samtidig er etableret i Nærheden.

- Under og lige efter finanskrisen var vores fokus i højere grad rettet mod det almene boligmarked. Samarbejdet om vores og KAB’s AlmenBolig+- koncept, der foreløbig har ført til 1.000 lejeboliger, er vi meget stolte af, siger salgsdirektør Jesper Hoffmann hos Scandi Byg a/s.

På det stigende antal henvendelser fornemmer han, at developerne igen har fået mod på nøglefærdige ejerboligprojekter: "men med en strammere styring end før krisen", som han siger:

- Vi har også mulighed for at holde projektering og mange rådgiverydelser inhouse. Og har en høj produktionshastighed, som vi ved, har betydning for developere, der ofte prioriterer kortest mulig sagsgang og byggetid til boligerne kan stå indflytningsklar, tilføjer Jesper Hoffmann.

Største antal ansatte
De første 25 boliger i Solrækkerne skal stå klar den 1. marts 2018. Bagefter forventer samarbejdspartnerne at skulle i gang med yderligere 23 boliger i samme projekt.

Hos Scandi Byg har man i det hele taget travlt. Hos virksomheden beskæftiger man for tiden 310 ansatte, det største antal nogensinde.

Hos MT Højgaard Projektudvikling, siger Jacob Martin Andersen om forventningerne til datterselskabet Scandi Bygs opgaveløsning med Solrækkerne:

- Vi ved jo fra mange års samarbejde hvad Scandi Byg står for, uanset om det er kontordomiciler, laboratorier, almene boliger eller - som her - private boliger. Samtidig har vi haft de ejendomsmæglere, som vi samarbejder med, på besøg i Løgstør og opleve Scandi Bygs produktion under tag. Det gav mening for dem i salgssammenhæng, siger han.

Byggeri med effektive arbejdsgange

I første etape af rækkehusprojektet Solrækkerne i Nærheden ved Hedehusene etableres ti boliger i ét plan og 15 i to plan.
I alt 50 energivenlige boligmoduler, som bygges i en samlebåndslignende proces i Scandi Bygs produktionshaller i Løgstør, det vil sige et ensartet byggeri præget af effektive arbejdsgange uden energi- og materialespild.

Størrelserne varierer fra 83 til 113 kvm alle med gårdhaver og terrasser og facademæssigt beklædt med røde teglspån og sort træbeklædning.

Traditionelt er et landsbymiljø genfortolket med mindre pladser og stræder mellem boligerne i et varieret forløb – og skabt i forening af landskabsarkitekterne, Masu Planning, og arkitekterne Holscher Nordberg.
(Kilde: Scandi Byg)

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219